Gerul va persista şi mâine, mai ales în prima parte a zilei, în centrul, sudul şi sud-vestul ţării. Norii se vor înmulţi în regiunile nordice, estice şi centrale, unde spre seară apar ninsorile.
În Moldova precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă, aşa că se poate depune polei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între minus 13 şi minus 3 grade.
De vineri, vremea începe să se încălzească, dar chiar şi aşa, temperaturile rămân mai scăzute decât cele normale, mai ales în Oltenia, în Muntenia şi în Transilvania.
Maximele de la sfârşitul săptămânii se vor situa între minus 4 şi plus 4 grade, motiv pentru care, precipitaţiile aşteptate în weekend vor fi şi sub formă de lapoviţa sau ploaie şi vor favoriza depunerea de polei.
În Bucureşti, noaptea dintre ani va fi extrem de rece. Termometrele vor indica minus 20 de grade în cartierele de la periferie şi minus 16 grade în centrul oraşului. Vântul va fi liniştit, dar spre dimineaţă este posibil să apară ceaţa.
Noul An începe cu vreme foarte rece în Capitală. Temperatura maximă se va situa în jurul a minus 7 grade Celsius, valoare cu 10 grade mai scăzută decât cea normală în această perioadă. Odată cu lăsarea nopţii, cerul se mai înnorează şi pot apărea câţiva fulgi de zăpadă. În ceea ce priveşte presiunea aerului, aceasta va începe să scadă.
În zilele următoare temperaturile încep să crească uşor, iar duminică valorile diurne vor fi uşor pozitive. Şansele de ninsoare vor fi mai mari la sfârşitul săptămânii, însă până atunci, noaptea şi dimineaţa se poate forma ceaţă, asociată cu chiciură.