Se lucrează la foc continuu în Portul Constanţa, acolo unde nava-mamut Volga trebuie descărcată în 40 de ore. Timpul îi presează pe macaragii, iar munca lor nu e uşoară: trebuie să manevreze containere mai grele de 20 de tone.
Încărcată la capacitate maximă, nava poate transporta 10.000 de containere de 20 de metri lungime.
Echipajul navei care aparţine unei mari firme chinezeşti este format din 27 de germani şi filipinezi. Acesta este primul voiaj al imensului vapor, care a ieşit din şantier pe 20 martie.
„Voiajul nostru a început din Orientul Îndepărtat, din China, am trecut prin Canalul Suez şi am venit direct, cu escală în Turcia, am trecut şi de strâmtoarea Bosfor şi am ajuns în Constanţa”, spune Kai Feix, comandantul navei.
În camera de comandă, toată aparatura este de ultimă generaţie.
Puntea de comandă, cel mai înalt punct al vaporului, se află la 52 de metri deasupra nivelului mării, echivalentul unui bloc de 17 etaje.
„Este o navă specializată şi dedicată zonei noastre, a Mării Negre, pentru că este un tip de navă care este ca lungime maximă admisă pentru a trece prin strâmtoarea Bosfor”, a explicat Laurenţiu Horneţ, reprezentantul operatorului navei.
Imediat ce descărcarea containerelor se va încheia, vaporul va pleca spre China, să ia încă o tură de mărfuri.