Mii de protestatari au venit din toate colţurile ţării la Bucureşti. Cu maşinile sau cu trenul, românii au vrut să se facă auziţi şi să îşi strige nemulţumirea faţă de direcţia în care se îndreaptă ţara lor. Clujenii care au venit pe jos cale de peste 450 de kilometri sunt exemplul de care aveam nevoie ca să nu abandonăm speranţa.
Manifestanţii din Cluj, care au străbătut, în 10 zile, peste 400 de kilometri pe jos până în Capitală, sunt unul dintre simbolurile acestui protest.
Protestatar: Am venit pentru că iubim democrația! De ce? Pentru că vrem independența justiției, vrem să se termine cu corupția, pentru că nu trăim în Dragnistan.
Alături de ei au fost şi românii din diaspora, unii veniţi tocmai din Franţa.
Bărbat: Participând și la evenimentele din 1989 la Timișoara, am simțit că este de datoria noastră să fim cu frații noștri din România să terminăm cu comunismul.
Oamenii au făcut mici popasuri în faţa sediilor PSD şi ALDE, iar mai apoi s-au oprit în faţa sediului Guvernului.
Protestatar din Cluj-Napoca: Ne dorim parlament curat, politicieni care nu-s condamnați penal, un parlament care să facă legi pentru cetățeni, nu pentru politicieni.
Şi orădenii s-au urcat în maşini în toiul nopţii ca să ajungă la timp la protest.
Protestatar din Oradea: Nu acceptăm Teleormanizarea României, vrem să apărăm, în primul și în primul rând, justiția.
Constanţenii şi gălăţenii au început protestul încă de pe Autostrada Soarelui.
Protestatar: De 28 de ani politicienii îşi bat joc de noi. Nu se mai poate. Trebuie să facem ceva. Trebuie să facem un pas înainte şi să se vadă că suntem uniţi.
Timişorenii au plecat încă de aseară cu trenul.
Protestatar din Timișoara: Azi în Timişoara, mâine în toată ţara.
După nouă ore petrecute pe drum, timişorenii au ajuns în Gara de Nord din Bucureşti și au scandat: Ale, ale, ale, ale. O dorinţă sinceră... România liberă. Timişoara, Timişoara, Timişoara...
Protestatar din Timișoara: Să ne apărăm drepturile și lumea să știe că nu ne lăsăm prostiți de oricine și oricând.
Şi braşovenii şi ieşenii au venit cu trenul. Cu steaguri, fluiere şi mesaje pentru cei aflaţi la putere.
Protestatar: Suntem tineri, veniți să schimbăm ceva. Poate reușim să facem asta.
Protestatar: De la Iași venim. Ne pasă de țara în care stăm. Suntem oameni cinstiți, onești care nu putem decât să taxăm lucrurile care nu sunt confom legii.
Toate drumurile au dus, însă, într-un singur loc: Piaţa Universităţii.