În prima parte a exerciţiului, fregata Regina Maria a jucat rolul navei care are nevoie de realimentare. Marinarii au ţinut cursul drept şi constant al vaporului, în funcţie de indicaţiile oferite prin radio de ofiţerii de la bordul fregatei canadiene.
Cele două nave u mers în paralel, cu o viteză de 10 noduri, la o distanţă de maximum 50 de metri una faţă de cealaltă. Este o manevră destul de dificilă pentru că orice mică greşeală poate să ducă la lovirea dintre cele două fregate
În a doua parte a exerciţiului, rolurile au fost inversate.
Pentru Ştefana Farcaş a fost prima manevră de realimentare pe apă. Cu toate că nu avea niciun fel de experienţă, a reuşit o apropiere la o distanţă mult mai mică faţă de colegii ei canadieni.
Aspirantul a fost supravegheat îndeaproape de un ofiţer cu experienţă.
Cpt. Cătălin Harabagiu, ofiţer navigaţie pe fregata Regina Maria: „Este o manevră destul de dificilă. Sunt foarte mulţi factori care trebuie planificaţi, luaţi în considerare, măsurile de siguranţă sunt destul de multe”.
Ştefana Farcaş şi-a dorit o carieră în armată încă de la 14 ani, când a urmat cursurile liceului militar de la Câmpulung Moldovenesc. Apoi a venit la Constanţa, la Academia Navală.
Ştefana Fracaş, ofiţer punte aspirant: „Este un mediu plin cu oameni profesionişti, în care ai ocazia să te dezvolţi şi să-ţi creezi aptitudinile necesare pentru viaţa de pe mare”.
În anul 2014, fregata Regele Ferdinand a fost prima navă militară care a făcut o realimentare pe apă, în cadrul unei misiuni internaţionale.