La exact o saptămână de la tragedia din Colectiv, clopotele de la toate bisericile din Bucureşti au bătut în memoria celor 32 de tineri care şi-au pierdut viaţa în incendiul izbucnit în local. În faţa clubului, un sobor de preoţi s-a rugat pentru vindecarea celor 127 de răniţi şi a oficiat o slujbă de pomenire.
Criticaţi pentru lipsa de implicare în zilele de după drama din Colectiv, reprezentanţii Patriarhiei spun că au înţeles acum mesajele primite.
Părintele Visarion Alexa: „Cert este că e vremea să ne schimbăm cu toţii. Să facem schimbări majore pentru viaţa noastră. Din păcate, nu se poate peste noapte. Lucrurile sunt greu de schimbat aşa, dintr-o dată, peste noapte. S-a numit o revoluţie, aceasta. O revoluţie morală, o revoluţie spirituală. Dacă strigi jos corupţia, atunci în primul rând trebuie să începi cu tine. Este momentul să luaţi nişte angajamente, noi toţi să luăm. Ajunge cu bacşişul, cu pilele! Ajunge cu lucrurile acestea care ne-au măcinat nervii şi sufletele! Dumneavoastră ne-aţi atras atenţia că am greşit. Noi ne-am asumat. Ne-am cerut iertare. Înaintea dumneavoastră şi înaintea, în primul rând, a familiilor şi a celor din spitale care probabil ar fi vrut să facem mai mult”.
La clubul Colectiv au venit şi fotbaliştii de la CFR Cluj. Jucătorii au adus o coroană de flori şi au aprins lumânări în memoria victimelor.
„Am spus şi o rugăciune pentru cei care se află în stare gravă. Sperăm din tot sufletul să se facă bine şi să poată să îşi reia viaţa”, a declarat Traian Marc.
„Greu să ne concentrăm pe fotbal după tot ce s-a întâmplat”, mărturisește Ricardo Camora.
Cele şapte zile de la tragedia din Colectiv au fost marcate printr-un marş al tăcerii care a pornit din centrul Capitalei şi la care au participat peste o mie de oameni.