Zăpada strânsă în Munții Bucegi, în Valea Glăjeriei, aici din timpul sezonului de iarnă este încărcată, cu ajutorul buldoexcavatoarelor, în camioane şi transportată la complexul de sărituri, de la Râşnov.
Şi la Cheile Grădiştei, lângă Moeciu, zăpada a fost adusă în camioane şi cărată pe pârtie de angajaţii primăriei, cu sacii.
Numai la Râşnov, autorităţile estimează că au adus aproape 500 de metri cubi de zăpadă.
Adrian Veştea, primar Râşnov: „De anul trecut, în perioada în care ne-a permis vremea, am făcut zăpadă artificială, în altă perioadă am depozitat zăpada naturală, iar acum, după ce a fost stivuită, ne-am apucat efectiv să o împrăştiem”.
Întreaga mobilizare de forţe a fost necesară pentru că, din cauza vremii de primăvară, pe pârtii nu exista zăpadă înaintea debutului Campionatele Mondiale de Discipline Nordice pentru juniori şi de Schi Fond pentru sportivi sub 23 de ani.
Competiţie la care antrenorii lotului românesc de sărituri îşi doresc un loc şase la proba de fete, prin Dana Harlambie - aflată în primele 30 de sportive ale lumii.
Pentru proba de băieţi, obiectivul românilor este un loc între primii zece, iar la dublu mixt între primii opt.
Florin Spulber, antrenor coordonator al echipei de sărituri cu schiurile: „Stratul de zăpadă trebuie să fie compact, să fie de minim 20 de centimetri, astfel încât aterizarea să fie în bune condiţii”.
De zăpadă multă va fi nevoie la Râşnov şi luna viitoare, atunci când este programată, între 4 şi 6 martie, finala Cupei Mondiale de Sărituri cu Schiurile pentru fete.