La o săptămână după ce nemţii ne-au acuzat că le-am vândut piept de curcan cu antibiotice, analizele arată că era bun de mâncat.
Având în vedere că nu se susţine suspiciunea de contaminare cu medicamente, alerta rapidă a fost închisă, iar loturile cu suspiciuni nu sunt supuse niciunei restricţii, arată buletinul de analize al Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).
Inspectorii pentru siguranţa alimentelor au verificat și carnea de curcan vândută pe piaţa internă, și pe cea pentru export.
Și patronul fermelor din Codlea a susținut că pieptul de curcan nu avea niciun fel de antibiotice. „Sunt acte care arata ca noi avem o carne de o calitate superioară, actele le vom pune la dispoziția autorităților zilele urmatoare, vom demonstra că tot ce se întâmplă este o făcătură”, spune Cătălin Munteanu.
Efectele acestui scandal sunt dureroase pentru producătorul de carne. Vânzările au scăzut la jumătate, de la 44 la 21 de tone pe zi. Scandalul cărnii de curcan a început pe 13 martie, când o firmă din Germania a acuzat un producător din România că i-a vândut 19 tone de carne de curcan cu antibiotice. Firma germană nu avea însă dovezi clare că ar fi provenit din România.
Nu este pentru prima oară când România este acuzată într-un scandal alimentar. În februarie, francezii şi britanicii au arătat cu degetul spre România, în scandalul cărnii de cal etichetată drept vită, pentru ca apoi dovezile să infirme acuzaţiile.