Varujan Vosganian, ministrul Economiei, a apreciat măsura pe care a aplicat-o în dosarul Romgaz că fiind „un gest de politică industrială salutară”: „Eu am oferit un discount la preţul Romgaz de 7% din preţ, Romgaz a reuşit să recupereze datorii de zece ori mai mari, s-au deschis două combinate, s-au investit peste 50 de milioane de euro în urma acestei relocări. De oriunde aţi lua această chestiune este un gest de politică industrială salutară”.
„Noi am pierdut după 1990 industria de locomotive, de autocamioane, de mase plastice, toată flota, pierdem industria chimică. Atunci când ajuţi o industrie, se salvează. Dacă laşi o industrie să moară, eşti patriot, dacă o ajuţi, subminezi”, a mai spus ministrul Economiei la emisiunea Kilometrul 0 de la Digi24.
Acesta a completat că ar putea demisiona, însă, potrivit acestuia, sacrificiul său nu ar rezolva nimic, ci doar ar agrava situaţia. Varujan Vosganian a explicat că procurorii vor începe să aleagă guvernul şi, invocând diverse dosare, vor obliga senatorii să demisioneze.
„Acum doi ani eu le-am cerut procurorilor de la DIICOT să mă ancheteze pentru că 40 din colegii mei au fost acuzaţi de subminare, dar nu m-a chemat nimeni. M-au chemat acum pentru că e nevoie de un gest spectaculos, de o acuză pompoasă ca să arate cât se clinteşte alianţa şi de ce Vosganian trebuie să iasă din guvern”, a mai afirmat Varujan Vosganian.
Procurorul şef al DIICOT a solicitat procurorului general al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie să sesizeze Senatul pentru formularea cererii de începere a urmăririi penale împotriva lui Varujan Vosganian, fost ministru al Economiei şi membru al Guvernului în perioada decembrie 2006 - decembrie 2008, senator în actuala legislatură, ocupând şi funcţia de ministru în cadrul Ministerului Economiei, pentru complot şi subminarea economiei naţionale, fapte comise în perioada în care avea calitatea de ministru al Economiei.
Potrivit prrocurorilor, Varujan Vosganian şi Adriean Videanu, în perioada în care au fost miniştri ai Economiei, au aprobat şi susţinut în Guvern mai multe acte pentru a sprijini interesele financiare ale lui Ioan Niculae şi au folosit unitatea naţională de interes strategic SNGN Romgaz în interesul privat al firmei omului de afaceri, SC Interagro SA, producând un prejudiciu de aproximativ 130 milioane de dolari.