„Această ordonanță de urgență a ocolit Ministerul Economiei. Nu e prima oară când Ministerul Economiei a fost ocolit de avizare. Ministerul Economiei a participat la dezbatere. Forma finală a fost dată după un dialog la care eu nu am participat, între ministrul Finanțelor și ministrul Justiției”, a explicat fostul ministru al Economiei.
Acesta este de părere că tema duratei planului de reorganizare trebuie rediscutată.
„Se dă un termen de maximum un an, după care compania, dacă nu termină, intră în lichidare. Acest termen nu există în legislația europeană, pentru că este prea mic. Nu știu dacă o companie ca Oltchim ar putea într-un an să rezolve toate problemele ce țin de reorganizare. Noi privatizăm Oltchim, dar nu înseamnă că este reorganizare. Acolo trebuie să se mărească termenul în Parlament”, a subliniat senatorul.
Varujan Vosganian a mai spus că, în formula finală a OUG a existat o discrepanță între punctul de vedere al ministrului Finanțelor și cel al ministrului Justiției.
„Pentru că noi am asumat să dăm ordonanța de urgență privind codul insolvenței în acea zi, prim-ministrul a solicitat celor doi miniștri să concilieze asupra discordanței. Au plecat în altă încăpere și au conciliat. Asta e motivul pentru care noi, ceilalți, nu am mai avut acces la forma finală. Va fi o dezbatere în Parlament care va antrena toate grupările parlamentare în care și asociațiile profesionale și reprezentanții segmentelor implicate vor avea un cuvânt de spus”, a mai declarat acesta.