Parcul din Tinăud a apărut pe păşunea din sat, la ieşirea din localitate. Pe cele opt hectare şi jumătate de teren au fost plantaţi copaci, flori şi au fost amenajate spaţii de joacă. Un proiect care a costat în jur de un milion de lei.
„Este făcut ca un parc aşa mai mare ca să te simţi să fii liber, nu trebuie să stai înghesuit acolo, dacă este mic trebuie să stai înghesuit, te încaleci unul pe altul pe alei”, spune Zeno Ţipţer, primarul oraşului Aleşd, care administrează și localitatea Tinăud.
Cei 800 de locuitori ai comunei se pot considera norocoşi, având în vedere că în zonă nu poate fi vorba despre poluare. Fiecăruia îi revin 100 de metri pătraţi de spaţii verzi.
Un astfel de parc, într-o localitate aglomerată, ar fi visul oricărui orăşean.
Cel mai mare parc din Oradea are o suprafaţă de 5,5 hectare la o populaţie de aproape 200.000 de locuitori. Asta înseamnă o medie de 24 de metri pătraţi de verdeaţă pe cap de locuitor în condiţiile în care, până la sfârşitul acestui an, Uniunea Europeană obligă administraţia locală să crească această suprafaţă la 26 de metri pătraţi.
Pentru că suprafaţa parcului din Tinăud este foarte mare, administraţia locală vrea să mai amenjeze aici un teren de fotbal şi un aquapark.