„Sunt şapte bazine de exterior, 13 bazine de interior, suntem lângă bazinul cu valuri, la intrare aţi văzut un lac artificial amenajat cu nuferi”, explică unul dintre administratorii parcului.
Primul aquapark din Oradea se întinde pe o suprafaţă de şapte hectare. Doar bazinele au 5.000 de metri pătraţi. Sunt 20 de tobogane dar şi saună, SPA, spaţii verzi, terenuri de sport şi restaurante.
„Avem pentru cei aventurieri toboganele, avem zone de relaxare. Pe lângă acest lucru, am vrut să integrăm elemente de specific local, o să vedeţi aici cetatea ca zonă de relaxare, am încercat să preluăm ceva de la Peştera Urşilor”, spune arhitectul Daniel Tivadar.
Investiţia o să atragă turiştii care până acum mergeau în estul Ungariei, speră autorităţile.
„Şi va putea fi, din acest punct de vedere, o carte de vizită pentru oraş, dar şi cum spuneam, o perspectivă serioasă pentru dezvoltarea turismului balnear”, spune Marcel Boloş, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.
Deocamdată, autorităţile locale au preluat investiţia de la constructor şi, în următoarea perioadă, vor supune instalaţiile unor teste. De la mijlocul lunii iulie, orădenii se vor putea bucura de parcul acvatic.
„Mă refer la pornitul bazinelor, verificatul fluxului de acces pentru clienţii care vin în aquaparc, verificat instalaţii, pregătirea personalului”, explică Liviu Andrica, şeful Administraţiei Domeniului Public Oradea.
Odată deschis, aquaparcul va fi inclus într-un circuit turistic alături de Piaţa Unirii, Biserica cu Lună, Cetatea Oradea şi Grădina Publică de pe Dealul Ciuperca, toate obiective reabilitate cu bani europeni în ultimii ani.