Actualizare 12.10. Bărbatul este suspectat că a răpit si torturat oameni, iar astăzi a fost ridicat de poliţiştii de la Crimă Organizată, alături de alte 30 de persoane. El este unul dintre cei mai periculoși interlopi din România și are cetățenie română și moldoveană.
Este implicat și fiul unuia dintre adjuncții șefului Inspectoratului de poliție din Prahova. Acesta e avocat de profesie. Mama sa e judecător în județul Prahova.
Actualizare 11.06. 31 de percheziții au fost începute în București, Ploiești și județul Ilfov. Gruparea a spălat bani, a comis evaziune fiscală și s-a ocupat și cu traficul de țigări. În Clinceni s-a găsit o adevărată fabrică de țigări, acolo se ambalau și se vindeau pe piața neagră. O altă cantitate de țigări ar fi fost introdusă ilegal în țară din Ucraina și R. Moldova.
Actualizare 10.05. Singurul Hoţ în Lege din România, aşa cum sunt denumiţi capii grupărilor mafiote provenite din fostul bloc comunist, a fost ridicat în această dimineaţă de poliţiştii de la crimă organizată din Bucureşti. Alături de el au fost ridicate alte aproximativ 30 de persoane despre care procurorii DIICOT susţin că sunt autorii mai multor infracţiuni cu violenţă.
Audierile vor dura probabil întreaga zi. Membrii grupării au legături cu lumea interlopă din Rusia. Polițiștii încearcă să vadă, printre altele, dacă s-au adus ilegal țigări în țară. Liderul grupării, Ion Gușan, a mai fost cercetat de polițiști.
Actualizare 9.00. Gruparea este condusă de un român cu legături cu lumea interlopă din Republica Moldova. Polițiștii au ore întregi de înregistrări video, dar și audio, care dovedesc vinovăția membrilor rețelei. Suspecții urmează să fie duși la sediul DIICOT.
______________________
Perchezițiile sunt organizate de polițiștii de la Crimă organizată și DIICOT.
La 6.00 au început perchezițiile, multe dintre ele în București. E vizată o grupare extrem de periculoasă, vinovată de infracțiuni cu violență și de evaziune fiscală. Prejudiciul nu e deocamdată cunoscut, dar, de regulă, în cazul unor acțiuni atât de ample, prejudiciul este de peste 3-4 milioane de euro.
La acțiune participă și Poliția de frontieră. E posibil să fie vorba despre mărfuri aduse în țară sau scoase din țară. Peste 30 de persoane sunt vizate.
Perchezițiile au loc la domicilii, dar și la sediul unor firme din Capitală și din țară. Sunt și câteva hoteluri în care s-a descins, se verifică diverse acte în contabilitate.
Autoritățile spun că au probe solide că membrii grupării sunt vinovați. S-a făcut filaj mai multe luni, există plângeri de la diferiți martori, declarații date de unele părți vătămate.