Noul edil al comunei Stăneşti din Gorj a avut surpriza să găsească în primărie doi angajaţi noi: un agent de turism şi un ghid turistic. Primul este fostul primar, al doilea cumnatul acestuia. Au fost angajaţi de o firmă din Sinaia cu care cel care a pierdut alegerile a semnat un contract de prestări servicii turistice înainte de scrutinul din iunie.
Dumitru Pârvulescu, fost primar al comunei Stăneşti, agent de turism: „Nu ştiu dacă meritam, nu meritam, putea să vină oricine, care era problema? N-a venit. Asta a fost situaţia de moment şi eu zic că şi ştiu comuna foarte bine. Chiar dacă este cumnatul meu, nu l-am angajat eu”.
Dumitru Dolofan, cumnatul fostului primar, ghid la Centrul de Informare Turistică: „Cunosc foarte bine toată zona Şuşiţei Verzi. E drum forestier, nu e amenajat ca drum turistic”.
Firma din Sinaia care administrează centrul turistic a refuzat să discute cu actualul primar despre atribuţiile pe care le are, motiv pentru care acesta se gândeşte să rezilieze contractul.
Ştefan Blideanu, primar în Stăneşti: „Nu e întâmplare, e aranjament. Întâmplare era dacă era angajat numai unu, dar culmea că doi din familie parcăăă... Nu pui oameni la 60 de ani ca agenţi de turism, sunt mulţi tineri care au venit să se intereseze şi s-a ţinut secret. Fratele lu' doamna contabilă sunt convins că nu ştie nicio limbă străină şi domnul primar din câte ştiu eu ar rupe ceva pe franceză”.
Maria Porojan, reprezentantul firmei din Sinaia: „Între primărie şi firmă este un contract de prestări servicii. (Ce fel de servicii?) Dacă aţi văzut contractul înseamnă că ştiţi. Cum s-a ajuns la noi e cel mai puţin important”.
Fostul primar şi cumnatul său încasează lunar salarii de 3.500, respectiv 1.500 de lei. Ei spun că vor să dezvolte turismul în comună, deşi aici nu este nici măcar o pensiune.