Foto: Mediafax
Constantin Lungu din Arad a venit încă de dimineaţă la administraţia fiscală pentru a-şi revendica premiul la Loteria bonurilor.
Şi nu a venit doar cu un bon, ci cu 23 din data de 7 februarie, toate cu o valoare cuprinsă între 6 şi 6,99 lei.
„Pentru fiecare bonuleț, două exemplare, ca să putem să încasăm câștigul, fiecare bonuleț o să aibă două cereri”, spune Constantin Lungu.
„M-am gândit să adun de la market, din oraș, o pungă de bonuri care erau lăsate pe tejghea, le-am rugat pe doamne: ce faceti cu bonurile? Le aruncăm. Mi le dați mie? Că poate câștig”, adaugă el.
Şeful AJFP Arad, Marius Drăgănescu, a declarat, pentru Mediafax, că bărbatul a prezentat, în original, nu mai puţin de 23 de bonuri fiscale de câte 6 lei, emise în 7 februarie, câştigătoare la loteria bonurilor fiscale.
„Bărbatul a depus 23 de bonuri fiscale valabile, în original, care au fost emise în 7 februarie de mai multe magazine din Arad. Este un caz special şi aşteptăm instrucţiuni pentru a afla cum vom proceda pentru acordarea premiului”, a declarat Drăgănescu.
Şeful AJFP Arad a spus că, în judeţ, până marţi după-amiază au fost înregistrate 71 de bonuri fiscale câştigătoare, dar numai Constantin Lungu a depus mai multe, restul persoanelor care s-au prezentat pentru a revendica premii având câte un bon.
Deţinătorul celor 23 de bonuri a spus că a început să le adune încă din momentul în care a intrat în dezbatere publică posibilitatea organizării acestei loterii.
„De când a fost doar în discuţii loteria, eu am început să adun bonuri. Am strâns peste 1.500, majoritatea aruncate la ieşirea din magazine de către alţi cumpărători. Le-am adunat din coşurile speciale unde se aruncau, chiar dacă alţii se uitau cu mirare”, povesteşte arădeanul.
Constantin Lungu este sobar de meserie, dar nu are un serviciu stabil, pentru că în satul său sau în apropiere nu sunt fabrici unde să se angajeze. El câştigă doar două luni pe an, toamna, când construieşte teracote.
„Nu am găsit de lucru şi mă descurc cum pot. Sper ca banii care îmi vin de la loterie să fie un ajutor însemnat”, spune bărbatul.
Arădeanul şi-a făcut şi planuri pentru banii pe care speră să-i primească.
„Indiferent de sumă, zece la sută dau săracilor. Vreau să ajut şi alţi oameni care au greutăţi”, a spus bărbatul.
Potrivit datelor oferite de unul dintre cei doi mari operatori de carduri, 2.000 de români au plătit, cu astfel de instrumente, suma de 6 lei, pe 7 februarie. Numărul câştigătorilor este cu siguranţă mai mare, pentru că al doilea operator de carduri din România nu a comunicat datele, iar numărul celor care au plătit cu bani gheaţă nu poate fi stabilit.
Ultima zi în care pot fi depuse bonurile şi cererile este 13 mai, iar apoi Ministerul Finanţelor va calcula valoarea câştigului individual împărţind suma de un milion la numărul câştigătorilor. Premiile vor fi virate în conturi bancare.