Un angajat de 43 de ani al societătății de salubritate din Iași, a decedat ieri în timpul serviciului. Colegii săi au solicitat ajutorul echipelor de intervenție, însă acestea nu au putut să îl salveze. Inspectoratul teritorial de muncă a început o anchetă pentru a verifica dacă societatea a respectat toate reglementările în ceea ce privește legislația muncii.
Un bărbat de 70 de ani a decedat în județul Vaslui în timp ce se întorcea de la piata. A treia victimă a fost în județul Argeș, unde un cioban de 50 de ani și-a pierdut viața în timp ce păzea oile.
Nu scăpam de caniculă nici în următoarele zile. Atenţionarea cod galben se mută din Sud-Est în Vest şi se prelungeşte până spre sfârşitul săptămânii.
Şi în Bucureşti vremea va rămâne caniculară, cu o maximă termică în jur de 35 de grade şi un disconfort termic foarte ridicat.
Alis Grasu, managerul serviciului de Ambulanţă Bucureşti a declarat pentru Digi24 că „de ieri dimineață de la ora 8 până la ora 10 azi de dimineață, 1537 de persoane din București și Ilfov au avut nevoia de intervenția ambulanței. Dintre acestea, 856 au prezentat urgențe de cod roșu și cod galben. Dintre urgențe, 192 persoane se aflau în loc public când li s-a făcut rau.”
Aceasta ne recomandă ca între 11-18 să nu se stea în soare. „Să nu se facă expuneri voluntare, adică plajă, în acest interval, să nu se facă activități fizice, cu efort fizic sustinut sau sport. Pentru cei care trebuie să se deplaseze în căldura de afară, vor trebui să poarte îmbrăcăminte adecvată, amplă, lejeră, vaporoasă, de culoare deschisă, din fibre naturale, in , bumbac, mătase naturală. Capul va fi acoperit cu pălărie de soare, șapcă și foarte importantă este hidratarea. Se recomandă consumul a peste doi litri de lichide împărțiți pe toată ziua. Aceste lichide vor fi apă plată, apă minerală, sucuri mai puțin îndulcite, ceai călduț, mai puțin îndulcit. Nu se vor consuma băuturi alcoolice, băuturi cu conținut ridicat în cofeină, băuturi foarte dulci. Acestea duc la creșterea diurezei, al eliminării crescute a apei din organism și accentuarea deshidratării.”
„Persoanele cele mai expuse sunt sugarii, copii mici, persoanele de vârsta a treia, persoanele cu dizabilități. Pentru persoanele dependente de noi, va trebui să avem foarte mare grija, să-i ținem în incinte ventilate , la temperaturi corespunzătoare, să-i hidratăm la timp fără să așteptăm să apară senzația de sete, iar in cazul sugarilor nu se va face diversificarea alimentației în aceste zile caniculare”, conchide Alis Grasu, managerul serviciului de Ambulanţă Bucureşti.
Citiți și:
Saună în oraș. Meteorologii spun că trăim un fenomen rar