Anchetatorii spun că deţinuţii au postat pe internet anunţuri în care se dădeau drept patronii unor firme care-şi căutau parteneri de afaceri. Aşa au reuşit să păcălească doi bărbaţi, care le-au trimis copii ale documentelor societăţilor pe care le administrau. Aşa că, deţinuţii s-au folosit de aceste acte şi au angajat 15 tinere din 8 județe.
„Au angajat mai multe persoane în mai multe judeţe. Acele persoane au primit prin email actele societăţii respective, au fost îndrumate să confecţioneze ştampile pentru aceste societăţi comerciale şi apoi îndrumate să posteze alte anunţuri pe site-urile de joburi şi să ţină interviuri de angajare”, a explicat subcomisarul Ionuț Bogdan Dana, şef al Secției 5 Poliție.
Trei luni s-a dezvoltat afacerea deținuților. Cei care veneau la interviuri plăteau o taxă de 600 de lei pentru angajare. De curând însă, unul dintre patronii păcăliţi şi-a dat seama că ceva este în neregulă. Acesta s-a speriat când a primit un telefon prin care era înștiințat că trebuie să meargă la Brașov pentru a ridica 20 de mașini care aveau și avansul plătit. Și-a dat seama că nu a făcut o astfel de comandă așa că a apelat la ajutorul polițiștilor.
Oamenii legii au aflat că deţinuţii comandaseră maşinile pe care voiau să le dea rudelor lor. Prejudiciul estimat de anchetatori depăşeşete 100.000 de euro. Cei trei vor reveni după gratii dar pentru o perioadă mai lungă de timp și la un regim mult mai sever.