Trei asistenţi medicali, reținuți pentru luare de mită. Primeau bani ca să urgenteze formalitățile de predare a persoanelor decedate

Data actualizării: Data publicării:
masina de politie
Polițiștii au reținut trei asistenţi medicali de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa pentru luare de mită în formă continuată.

Trei asistenţi medicali de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa au fost reţinuţi pentru luare de mită în formă continuată, fiind acuzaţi că au primit bani pentru a urgenta formalităţile de predare a trupurilor persoanelor decedate.

Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalului Constanţa au anunţat, luni, că procurorii au început urmărirea penală faţă de trei persoane pentru luare de mită în formă continuată. 

„Din probatoriul administrat până în prezent a rezultat, ca stare de fapt prezumtivă, că în perioada aprilie-mai 2024, inculpaţii, asistenţi medicali la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă «Sf. Apostol» Andrei Constanţa, Secţia de anatomie patologică sau Serviciul Judeţean de Medicină Legală, ar fi primit de la un investigator sub acoperire, autorizat de procuror în acest sens, diferite sume de bani pentru a-şi îndeplini atribuţiile de serviciu legate de manipularea cadavrelor (îmbălsămare, toaletare, îmbrăcare şi predare către aparţinători a corpurilor persoanelor decedate în spital, scutite de autopsie sau asupra cărora fuseseră efectuate autopsii anatomo-patologice ori medico-legale), în special pentru urgentarea formalităţilor necesare predării defuncţilor către aparţinători”, au transmis procurorii. 

Astfel, procurorii au precizat că un asistent medical a primit câte 200 de lei în zilele de 10 aprilie, 12 aprilie, 23 aprilie şi 8 mai, pentru a-şi îndeplini atribuţiile de serviciu.

De asemenea, al doilea asistent medical a primit câte 400 de lei în zilele de 15 mai şi 16 ami, iar cel de-al treilea, câte 500 de lei în zilele de 20 mai şi 21 mai, tot pentru a-şi îndeplini atribuţiile. 

„În cursul zilei curente au fost efectuate percheziţii la domiciliile celor trei inculpaţi, la prosectura Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă «Sf. Aposto Andrei» Constanţa şi la Morga Cimitirului Central Constanţa – punct de lucru pentru autopsii medico-legale, de unde au fost ridicate diferite sume de bani”, a mai transmis sursa citată de News.ro.

Cei trei asistenţi medicali au fost reţinuţi pentru 24 de ore.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Proiectul ambițios al lui Ceaușescu, abandonat în uitare. Infrastructura care...
Digi FM
Calvarul trăit de o româncă în timpul relației cu un bărbat turc de religie musulmană: „Nu aveam voie să ies...
Pro FM
Dieta care îl ajută pe Sting să arate atât de bine la 73 de ani
Film Now
Zendaya, despre presiunea adusă de faimă: „Nu știu dacă o pot gestiona, am fost mereu un copil timid!” Cum...
Adevarul
Mâncarea care poate provoca cancer după o singură înghițitură. Semnalul de alarmă tras de medici
Newsweek
Ziua când pensia intră pe card în octombrie s-a schimbat. 2.300.000 pensionari sunt vizați
Digi FM
„Așa vrei să conduci și țara?” Mircea Geoană, viral pe TikTok, după ce a fost ironizat pentru aptitudinile de...
Digi World
Cel mai nepotrivit moment al zilei pentru a mânca, dacă vrei dinți sănătoși. Fereastra de două ore în care...
Digi Animal World
Ce a făcut un câine care a fost lăsat singur acasă. Imaginile surprinse de camera de supraveghere au devenit...
Film Now
Detaliul din Titanic pe care James Cameron l-a făcut public după mai bine de 20 de ani: “Uitați-vă cu atenție”
UTV
Au aparut imagini socante de la petrecerile lui P. Diddy. Rapperul a pus o femeie dezbracata pe masa, printre...