Toma Caragiu a fost unul dintre cei mai mari actori ai teatrului şi filmului românesc.t El a interpretat cu precădere roluri de comedie, dar a jucat și în drame. Unul dintre filmele sale de referință a fost "Actorul și sălbaticii", din anul 1975. În seara de 4 martie 1977, artistul ieşise pe scara blocului ca să-şi conducă un bun prieten, pe regizorul Alexandru Bocăneţ. Ambii au fost prinşi sub dărâmături.
Alexandru Bocăneț, cunoscut realizator de televiziune, s-a remarcat prin emisiunea "Gala Lunilor", o adevărată paradă a marilor actori şi cântăreţi români. El a mai regizat şi serialul de divertisment "Profil pe 625 de linii".
Cântăreaţa Doina Badea a fost una dintre cele mai iubite voci ale muzicii uşoare româneşti din anii '60-'70. Ea a fost numită Edith Piaf a României, datorită timbrului său deosebit. Cutremurul a prins-o în lift, de unde nu a mai apucat să mai iasă.
Citeşte şi:
Au trecut 36 de ani de la cutremurul din 4 martie 1977, când au murit 1.600 de oameni
IAŞI. Exerciţiu de simulare a unui cutremur de mare intensitate
În cutremur a pierit şi Anatol Eftimie Baconski, tatal politicianului Teodor Baconsky. Poet, teoretician literar, eseist și traducător, Anatol Baconski a devenit cunoscut pentru volumul "Panorama poeziei universale contemporane", un compendiu al poeziei moderniste europene. Cunoscutul om de litere a murit între ruinele unui imobil din Capitală.
Cultura românească l-a pierdut în acea noapte şi pe Mihai Gafița, poet, editor, critic şi istoric literar. Opera sa de referinţă a reprezentat-o monografia lui Duiliu Zamfirescu din anul 1969, un studiu amplu, de aproape o mie de pagini în care compune portretul scriitorului la diferite vârste. În seara de 4 martie, Mihai Gafiţa se afla în apartamentul său, unde a fost prins între dărâmături.