În Timişoara se ţine Revelionul sârbesc. Aici, aproximativ 20.000 de oameni vor petrece în această noapte.
Echipa Digi24 a aflat cum vor fi întâmpinaţi oaspeţii într-unul din restaurantele din Timişoara.
Ei vor fi primiţi cu pâine şi sare, dar şi cu ţuică de gutui, caise sau pere.
De pe masă nu vor lipsi aperitivele bogate - muşchiulet de vită afumat, salam picant, ruladă de porc, piftie, cremă de ciuperci, zacuscă sârbească picantă, miez de nucă pe post de afrodisiac – dar şi bucatele calde – friptura de porc, peştele şi pieptul de raţă.
Ca desert, bucătarii au pregătit o prăjitură sârbească specifică.
Sârbii vor intra în noul an la ora 1.00, nu la 12.00, pentru că se încearcă respectareea orei fostei Iugoslavii.
După terminarea petrecerii din această seară, urmează o alta, pentru celebrarea Sfântului Sava, în 27 ianuarie.