Reparaţiile stadionului ar costa aproximativ cinci milioane de euro, dar localnicii nu sunt prea încântaţi de idee și spun că orașul are nevoie de alte investiții.
Stadionul din Scorniceşti s-a născut din dorinţa lui Nicolae Ceauşescu de a avea echipa de fotbal în oraşul său natal. Arena a fost construită după cele mai înalte standarde din vremea aceea.
Nume mari din fotbalul românesc, precum Victor Piţurcă, Ilie Balaci şi Dan Petrescu au jucat pe acest stadion. Momentele de glorie în care aceste tribune erau pline de spectatori au apus de mult, iar acum acest stadion arată precum o ruină.
De asemenea, nici echipă de fotbal care să se bucure de noul stadion nu mai există.
„Avem o echipă care se zbate în divizia D. Nu este cine ştie ce, e un fel de amatorism”, a declarat antrenorul Marius Stan.
Cel care a avut iniţiativa refacerii stadionului este primarul.
„În oraşul Scorniceşti stăm prost cu cultura, cu sportul. Oraşul Scorniceşti ar avea nevoie de acest stadion pentru că are foarte multe spaţii, unde funcţionează multe societăţi de confecţii, are câteva camere care erau pentru fotbalişti şi acum noi le-am pus pentru oamenii nevoiaşi care au nevoie de locuinţă, şi le-am dat lor în chirie”, a declarat primarul din Scornicești, Ion Prioteasa.
Ideea nu este însă pe placul locuitorilor, care spun că alte sunt priorităţile. Oraşul se zbate acum în sărăcie lucie. Blocurile sunt foarte vechi, încălzite cu sobe cu lemne, iar din fostele fabrici ridicate pe vremea lui Ceauşescu nu a rămas mai nimic.
„Locuri de muncă nimic, ce mai sunt confecţii, mici, care se mai descurcă pe afară, dar aşa pe aici, nu mai găseşti nimic. Este greu. Foarte greu. (Aveaţi nevoie de un stadion?) Chelului tichie de mărgăritar îi trebuie", a declarat un locuitor din Scornicești.
„Multe, multe trebuie, nu mai e serviciuri, nu mai e nimic pe aici, toţi, ba şomeri, ba femeile ce mai lucrează. La revedere cu oraşul ăsta", a adăugat alt localnic.
„E o echipă mică care nu are bani nici de deplasări în divizia D. Altele erau priorităţile, să arăte un pic ca oraş, faţadele blocurilor, strada în sine, spaţiile verzi, pare negospodărit", a subliniat un alt locuitor din oraș.
Compania de Investiţii a admis în prima fază solicitarea primăriei şi va trimite săptămâna viitoare un consultat pentru a stabili care va fi cu exactitate valoarea proiectului. Primarul estimează că e nevoie de cel puţin cinci milioane de euro. Abia după întocmirea dosarului de finaţare se va lua o decizie.