Aproape 100 de tineri au venit la spectacolul caritabil organizat pentru Andrei Găluţ. Tânărul este internat acum într-un spital din Olanda. La începutul acestei săptămâni a fost operat, iar medicii sunt optimişti.
Reporter: Cât de receptivi au fost elevii la iniţiativa asta având în vedere că nu l-au cunoscut pe Andrei?
Livia Nadiş, profesoară, organizator al evenimentului: Foarte receptivi pentru că ei au empatizat cu toată tragedia de la Colectiv şi cu tot ce s-a întâmplat acolo şi sunt nişte copii sensibili, este o generaţie superbă de copii sensibili.
„Am auzit şi eu povestea tristă a lui Andrei, sunt din liceul în care a învăţat şi el şi am venit să îl susţin, cum putem”, spune un participant la spectacol.
În următoarele zile, alte două evenimente similare vor fi organizate în barurile din Arad.
De nouă zile, cercetaşii din Cluj-Napoca şi cei de la o asociaţie a tinerilor antreprenori stau în stradă până seara târziu şi strâng bani pentru a ajuta răniţii din Colectiv. Au luat legătura cu medicii de la spitalele unde sunt internaţi pacienţii şi au aflat că nu mai sunt stocuri de piele artificială.
Cristian Moldovan, membru Cercetaşii României: O bucată ce ar avea suprafaţa aproximativ egală cu cea a dalei de piatră de aici costă 2.440 de euro plus TVA. Asta însemnă aproape 3.000 de euro. Noi am achiziţionat şase bucăţi de 5 pe 5 centimetri adică cât acoperă o bucată din palmă. Am mai cumpărat şi trei bucăţi de 10 pe 12 centimetri.
Şi studenţii de la Faculatea de Studii Economice a Univeristăţii Babeş-Bolyai s-au mobilizat. Chiar dacă suma strânsă nu e încă foarte mare, tinerii speră să fie de ajutor.
Mădălina Pop, manager financiar asociaţia studenţilor RATIO: Ne-am gândit că fiecare cu puţinul pe care îl avem, să îi ajutăm. Pentru mine poate cinci lei nu contează, e un suc.
Iniţiatorii campaniilor vor să caute ajutor şi pe internet şi nu exclud implicarea mediului privat.