Conform acestei anchete, realizate de către Harris Interactive pentru Financial Times, 33% dintre persoanele intervievate ar spune „da” menţinerii în UE, 17% nu ar vota, iar 50% s-ar pronunţa pentru ieşire, relatează AFP, citat de Mediafax.
Jumătate dintre cei intervievaţi sunt favorabili organizării referendumului promis de către David Cameron, care vrea să renegocieze relaţiile ţării sale cu Bruxelles-ul, cu scopul de a repatria anumite puteri, după care să supună noul acord aprobării britanicilor la orizontul lui 2017.
Dintre britanicii care spun că vor se voteze pentru o ieşire din UE, doar 12% şi-ar schimba opţiunea dacă negocierile se vor dovedi un succes pentru Marea Britanie, 47% „probabil”, însă pentru 41% dintre ei acestea nu ar avea nicio importanţă.
Aproximativ 45% dintre persoanele intervievate cred că Marea Britanie obţine avantaje ca stat membru UE (faţă de 34% care cred contrariul), dar 33% consideră că economia britanică ar fi mai puternică în afara Europei şi 37% că ieşirea sa nu va schimba nimic.
Un sondaj precedent, realizat de Financial Times la sfârşitul lui ianuarie, imediat după anunţul cu privire la referendum, arăta că 40% dintre britanici ar vota în favoarea ieşirii din UE şi 37% ar accepta să rămână.
Acest sondaj realizat de Harris Interactive a fost efectuat pe un eşantion de 2.114 de adulţi, în perioada 29 ianuarie-6 februarie.