Angajaţii Direcţiei silvice Bacău sunt printre cei mai norocoşi angajaţi. 30 de oameni au la dispoziţie o clădire de birouri care a costat un milion de euro.
Are o arhitectură impresionantă şi a fost ridicată în mijlocul pădurii, din banii Direcţiei. Nimic rău până aici, dar la doi paşi, pe acelaşi teren, devine ruină un monument istoric, care are nevoie urgentă de reparaţii.
Pare greu de crezut că s-au consumat un milion de euro pentru birourile a 30 de angajaţi. Direcţia silvică nu s-a zgârcit însă. Nici cu arhitectura, nici cu peisagistica...
„Curtea va fi una deosebită. Privit de sus, tot ansamblul va părea o secțiune printr-un trunchi de copac, clădirea este în așa fel amplasată ca să reprezinte ultimul inel anual”, explică Viorel Ghelase, directorul Directiei Silvice Bacău.
Angajaţii sunt extrem de încântaţi. Altfel se lucrează într-o clădire de un milion de euro, cu vedere spre pădure, înconjurată de aer curat şi privelişti frumoase. „Este mult mai bine, curățenie, ordine, aer proaspat”, spune Neculai Popa, angajat.
De partea cealaltă, oamenii de rând văd o investiţie inutilă. La doi paşi de sediul Ocolului silvic este Castelul Roşu, un monument istoric în paragină, dar care ar atrage turiştii dacă s-ar investi în el, spun localnicii.
Noul sediu se întinde pe două mii de metri pătraţi. Iar în pauza de masa, angajaţii pot scăpa de stresul serviciului printr-o plimbare pe lângă cele o mie de specii de arbori ale Parcului Dendrologic Hemeiuş.