Discuție în ședința de Consiliu:
- Mai este nevoie să vi se facă precizări?
- De ce nu a fost prevăzut de la început?
- Să nu mai punem întrebarea de ce, hai să o remediem acum. Nu au fost prevăzute pentru că aşa a fost proiectul.
După câteva schimburi de replici, consilierii locali din Călăraşi au votat în unanimitate proiectul prin care au virat 230.000 lei, din bugetul local, pentru construirea trapelor. Fără acestea, sala nu poate primi autorizaţia de securitate la incendiu.
„Nu pot să dau un termen de execuţie. Pot fi contestaţii (...). Important este ca ele să fie realizate”, declară Daniel Drăgulin, primarul municipiului Călăraşi.
„Trebuie să respectăm legea şi până în momentul în care nu scoate toate avizele şi nu realizăm aceste trape de fum, nu putem desfăşura activităţi”, confirmă Marius Dulce, viceprimarul municipiului Călărași.
Trapele au fost cerute de reprezentanţii ISU Călăraşi încă de anul trecut. Abia la începutul lunii, după intrarea în vigoare a hotărârii care permite pompierilor să închidă spaţiile care nu respectă normele de securitate, administratorii au fost obligaţi să suspende activitatea.
„Anul trecut a fost constatarea, prima constatare, s-a făcut expertiza, după expertiză s-a dat drumul la proiect şi vor veni iarăşi în control”, spune Gheorghe Ciocârlan, directorul Sălii Polivalente din Călăraşi.
Trapele ar urma să fie montate sus, în partea centrală a sălii şi după normele în vigoare, ele ar trebui să ocupe o suprafaţă de cel puţin 28 de metri pătraţi.
Pe 11 noiembrie s-a jucat ultimul meci oficial în sala cu 1.500 de locuri. Acum, aici se fac doar antrenamente.
„Mi se pare un pic forţată situaţia, aşa suntem noi românii, suflăm şi în iaurt, parcă prea din scurt ne-au luat!”, este de părere un jucător de futsal de la Dunărea Călărași.
Sala polivalentă din Călăraşi a fost inaugurată în 2011 şi a costat aproximativ 10 milioane de euro, fonduri europene, guvernamentale şi din bugetul local.