Într-o sală sărăcăcioasă, prăfuită şi cu pereţi scorojiţi. Aşa s-au antrenat, până acum, micii boxeri din comuna lui Lucian Bute. Până când primăria a decis să o închidă, de teamă să nu se întâmple vreun accident. Autorităţile locale n-au avut nici măcar 3.000 de lei, cât costă repararea podelei.
Felix Păun, antrenor, spune că „nu era numai de podea, era vorba de multe lucruri şi nu avea sens să amenajăm acea sală, care oricum era utilizată şi în alte scopuri. Acolo mai au loc alegeri, de fiecare dată scoteam materialele, le reintroduceam.”
Pugilistul Cristian Ciocan povestește: „Acolo am descoperit boxul, adevărata performanţă, viaţa de familie, am fost şi suntem o familie.”
Rămaşi fără sală, sportivii din Pechea se antrenează într-o discotecă. În noul spaţiu n-au însă loc decât cinci pugilişti, aşa că ceilalţi au fost trimişi acasă.
„Acum nu mai am unde să mă antrenez. M-am înscris la fotbal, să am ocupaţie”, spune trist un copil.
„Copiilor le-am spus că provizoriu sala nu va mai funcţiona, noi vom funcţiona într-o sală improvizată pentru că nu sunt condiţii propice pentru desfăşurarea activităţii şi atunci când vom găsi spaţiu ei vor reveni”, spune Felix Păun, antrenor.
Pentru că nu au bani acum, autorităţile vor să reabiliteze căminul cultural, în care a funcţionat sala de box, printr-un proiect european. Până atunci, o variantă de avarie ar putea fi mutarea într-o grădiniţă nefolosită.
„Acolo sunt şi grupuri sanitare în interior, sunt condiţii mult mai bune ca la Căminul Cultural”, a declarat Mihăiţă Mâncilă, primarul comunei Pechea.
Sala de box din Pechea a fost deschisă în urmă cu mai bine de două decenii, iar din 2005 poartă numele campionului mondial Lucian Bute.