Actualizare 17.00: Fostul președinte al Federației Române de Box a mers să se predea la Poliție.
„Viaţa e un meci. Eu am învăţat să lupt. În box am învățat mereu să luptăm cu arme corecte, pentru un ideal corect. Asta fac, asta e structura mea interioară. E viaţa pe care știu s-o trăiesc și pe care îmi place s-o trăiesc. E suficient să înțelegeți care e starea mea. Nu am făcut absolut nimic în povestea asta. Vorbiți de bani publici. Sute de milioane de euro anual se cheltuie în România de Ministerul Sporturilor, de federații, de autorități locale nu pentru asemenea competițiie, astea o competiție de talie mondială (Gala Bute – n.red.), și nimeni nu spune nimic. Am o mică reţinere, pentru că, dacă ar fi o decizie corectă, aș primi-o cu brațele deschise. Știu însă că nu e corectă”, a spus Rudel Obreja înainte să se predea.
Decizia luată de Tribunalul Bucureşti poate fi contestată.
În acest dosar, instanţa a decis arestul la domiciliu pentru foştii subalterni ai Elenei Udrea de la Ministerul Turismului. Gheorghe Nastasia şi Ştefan Lungu au colaborat cu procurorii şi au depus mărturii împotriva fostei lor şefe. Aceeaşi măsură s-a luat şi în cazul primarului din Lupeni, Cornel Resmeriţă.
Procurorii spun că Elena Udrea a insistat ca Ministerul Turismului să organizeze Gala Bute-Mendy, chiar dacă era ilegal. A găsit un subterfugiu şi a scris într-o Hotărâre de Guvern că meciul va promova imaginea turistică a României.
Tot ea l-a ajutat pe Rudel Obreja să obţină un credit uriaş, în timp record, fără ca firma fostului preşedinte al Federaţiei Române de Box să îndeplinească vreuna dintre condiţii. Anchetatorii spun că au dovezi că Elena Udrea a vorbit personal cu directorul general adjunct al BRD.