Un fermier a adus la târgul de animale din Turda șase porci care cântăresc peste 120 de kilograme fiecare. Numai că socoteala de acasă nu prea s-a potrivit cu cea din târg. A reuşit să vândă doar unul.
În majoritatea zonelor țării kilogramul de carne de porc în viu se vinde cu aproximativ 10 lei. Astfel, în Bihor costă 9 lei, la Constanța prețul variază între 10 și 11 lei, în timp ce la Timișoara prețul este cuprins între 8,5 și 10 lei. Cumpărătorii vin, se uita şi aşteaptă să scadă preţurile.
Tocmai pentru că vor să fie siguri că pe masa de sărbători vor avea doar produse naturale, unii români au preferat sa cumpere purceluşi pe care să-i crească în propria ogradă, pentru Crăciunul viitor.
Reprezentanţii Direcţiilor Sanitar Veterinare îi sfătuiesc pe oameni să fie foarte atenţi atunci când cumpără porcii pe care îi vor sacrifica de Crăciun şi să ceară vânzătorilor să prezinte certificatulul sanitar-veterinar al animalului.