REPORTAJ pe USS Porter, o adevărată maşină de război

Data publicării:
USS Porter Ambasada SUA 1 site

Distrugătorul are două lansatoare de rachete, patru tunuri antiaeriane de mare calibru şi torpile capabile să distrugă orice submarin. USS Porter a participat în 2003 la misiuni în Irak, iar în 2007 a fost solicitat să sprijine lupta contra piraţilor, lângă coasta Somaliei. Distrugătorul este acum în Marea Neagră, ca să sprijine aliaţii NATO şi pentru a contribui la pacea și stabilitatea din regiune.

Blair Guy, comandantul distrugătorului USS Porter: „Statele Unite sunt hotărâte să-şi menţină prezenţa aici şi majoritatea exerciţiilor noastre au drept scop să crească capabilităţile cu celelalte forţe şi să lucrăm împreună pentru ţeluri comune”.

În august 2012, nava americană a fost în pericol să se scufunde, după ce s-a ciocnit de un petrolier japonez în strâmtoarea Ormuz. În urma accidentului, USS Porter a avut o gaură de 7 pe 8 metri în partea dreaptă, aproape de bord.

Reparaţiile au durat trei luni şi au costat peste 700.000 de dolari. Militarii de la bord nu au fost răniţi şi au reuşit să ducă nava acasă cu bine, chiar dacă pe drumul de întoarcere au trecut prin trei uragane. De pregătirea lor se ocupă Allan Keller. Are 43 de ani şi jumătate din viaţă şi-a petrecut-o în Forţele Navale americane. Ştie că ceea ce face în fiecare zi clădeşte caractere şi profesionişti.

Allan Keller, şeful de echipaj de pe USS Porter: „Suntem plecaţi de 18 luni, participăm zi de zi la diverse operaţiuni, ne dezvoltăm permanent capacităţile, şi trecem prin diferite stagii de practică. Lucrăm în echipă, dar şi individual”.

La doar 26 de ani, Sean a ajuns să lucreze în cea mai puternică armată a lumii. Nu îşi imaginează că ar putea să-şi schimbe cariera. Rolul său pe USS Porter este unul cheie, în special în timpul misiunilor.

Sean Szepa, tehnician sonar pe USS Porter: „Sunt tehnician pe sonar, misiunea mea se referă la analizele acustice, mai exact la interpretarea imaginilor de pe sonar, cu ajutorul razelor noastre active sau pasive. Este o responsabilitate uriaşă, pentru că ajutăm şi în timpul luptei, ne asigurăm că ei (cei de la comanda navei - n.r.) ştiu ce tipuri de nave şi submarine sunt în zonă”.

Distrugătorul american urmează să participe la noi aplicaţii în Marea Mediterană, iar în noiembrie va reveni în portul-mamă din Spania, la Rota.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Orașul din România acoperit de zăpadă la mijloc de noiembrie. Ninge fără oprire de....
Digi FM
Motivul pentru care Fuego nu s-a căsătorit până la 48 de ani: “Când ajungem în camera noastră, suntem niște...
Pro FM
Cheryl Cole, solista care l-a făcut tată pe Liam Payne, îndurerată la înmormântarea cântărețului. Mesajul din...
Film Now
Selena Gomez dezvăluie cel mai bun sfat pe care l-a primit de la o femeie: „Chiar funcționează!”
Adevarul
Americanii care vor să fugă de Trump și-au găsit refugiu în Sardinia. Orașul în care o casă costă 1 euro
Newsweek
Pensie mai mare la Mica Recalculare cu o condiție. De unde poate fi luat documentul?
Digi FM
Denis Drăguș, împăcare neașteptată cu familia sa, cu care nu mai vorbise de cinci ani. Tatăl atacantului: „Am...
cartofi
Executivul a alocat mai mulți bani Programului de susținere a producției de cartof în acest an. Care este suma
Digi Animal World
Un bărbat s-a deghizat în crocodil și a încercat să-i atragă atenția unui aligator adevărat. Imaginile sunt...
Film Now
Joaquin Phoenix, gesturi atente și priviri pline de iubire pentru soția lui, Rooney Mara. Discreți și...
UTV
One Direction, reuniti pentru a-l conduce pe ultimul drum pe Liam Payne. Imagini emotionante de la...