Pe numele lui exista un mandat de arestare emis în Belgia şi o cerere de extrădare. A fost dus la secţie, pentru mai multe investigaţii.
Bărbatul circula prin Bucureşti când a fost oprit. El a susținut că nu are nicio problemă cu justiția și că nu a fost în Belgia niciodată. Totuși, nu i-a convins pe poliţişti. L-au dus la secţie pentru mai multe verificări.
Audierile au durat două ore, la capătul cărora polițiștii au constatat că bărbatul era victima unui furt de identitate. Datele lui de identificare corespundeau cu cele ale individului urmărit internațional, însă nu şi semnalmentele. Practic, erau aceleași date în buletin, dar cei doi bărbați au înfățișări diferite. Presupusul suspect a fost, în cele din urmă, eliberat.
Jumătate dintre taximetriștii controlați au fost amendați
În urma verificării celorlalţi taximetrişti, poliţiştii au descoperit că mulţi dintre ei aveau autorizaţiile expirate, circulau fără permis ori şi-au modificat aparatul de taxat ca să îşi înşele clienţii. Poliţiştii au mai descoperit în timpul raziei şi un fals taximetrist.
Au fost controlate peste 400 de autoturisme şi s-au aplicat aproape 200 de amenzi în valoare de 66.000 de lei.
„În urma numeroaselor sesizări primite din partea cetăţenilor cu privire la modul defectuos prin care mai mulţi taximetrişti îşi desfaşoară activitatea, Brigada Rutieră a desfăşurat o acţiune amplă pentru a depista aceste abateri şi de a lua măsura legală. În acest sens, s-a acţionat în această seară în 12 locaţii pe raza Municipiului Bucureşti, iar la această acţiune au participat lucrători din cadrul Brigazii Rutiere ajutaţi de colegi de la serviciile de investigare a fraudelor şi de la serviciul de ordine publică. Cele mai frecvente nereguli sunt lipsa documentelor care să ateste faptul ca pot exercita această meserie”, a declarat Andrei Codău, purtător de cuvânt al Brigăzii Rutiere București.