Inițial și pisicile erau incluse pe lista animalelor care trebuie sterilizate. Însă, atunci când au votat noul regulament de creștere a animalelor de companie, consilierii au exclus felinele din discuție. Acum, amenințați cu amenzi de până la 1000 de lei, proprietarii de câini spun că se simt discriminați față de cei care au în curți chiar și peste zece pisici. De cealalt parte, iubitorii de feline spun că animalele lor nu devin agresive, precum câinii, și nu înțeleg de ce ar trebui să le castreze. Mizerie fac, însă, ambele categorii, sunt de părerea asociațiile de protecție a animalelor, iar proprietarii ar trebui să aibă aceleași obligații.
Conflictul dintre câini și pisici se duce acum la nivel înalt, după ce edilii au decretat că toți câinii cu stăpân trebuie castrați. Edilii vor ca și motanii să fie supuși aceleiași hotărâri de consiliu local, pentru că pisicile fac la fel de multa gălăgie și mizerie.
Cristina Roșca crește în curtea casei sale din Timișoara nu mai puțin de 13 câini. Niciunul nu este sterilizat, dar femeia crede că animalele nu fac niciun rău. Mai periculoase ar fi felinele, mai greu de controlat, în opinia sa.
Și nu e singura care crede că pisicile sunt mai dăunătoare decât câinii.
De altfel și ONG-urile care luptă pentru protecția câinilor cer ca și proprietarii de pisici să fie obligați să își sterilizeze motanii.
În conflict a intervenit şi Asociația Pro Democrația, care cere acum anularea hotărârii de consiliu pe motiv ca proiectul nu a fost supus unei dezbateri publice, așa cum cere legea.
Prins la mijloc, primarul Timișoarei e dispus să modifice hotărârea, însă nu vrea să o anuleze. Odată cu plângerea depusă de asociația Pro Democrația, hotărârea de consiliu local a fost suspendată.