Copiii din grădiniţele şi şcolile din București au acum ocazia să vadă şi să înţeleagă cum se îngrijesc păsările. Astfel, cei mici experimentează activităţi pe care le-au văzut doar în desene sau la adulţi.
„Foarte mulţi dintre ei chiar nu au văzut o găină vie sau nu au pus mâna pe o găină vie. Noi oricum vorbim la activităţi, avem planşe, imagini, colorăm, dar e altceva. S-a simţit vădit bucuria lor şi entuziasmul lor când au văzut găina şi au alergat-o”, spune Mihaela Moroş, director de grădiniţă.
„Am învăţat că au creastă, au un gât, au nişte pene şi au o codiţă”, spune un micuț.
Găinile hrănite cu dragoste şi alimente organice produc cele mai sănătoase ouă și le oferă copiilor, pe lângă lecţia de responsabilitate, ocazia să mănânce sănătos.
„În momentul în care avem şi un material viu este extrordinar pentru că li se dezvoltă limbajul în primul rând, iar apoi responsabilitatea. Proiectul acesta fiind unic în România şi ajungând la noi este fantastic pentru că ei ies, le hrănesc, le dau apă. E minunat”, spune Viviana German, educatoare şi psiholog.
Iniţiativa proiectului aparţine unor tineri antreprenori din Capitală, care şi-au propus să sporească curiozitatea celor mici şi să le amintească părinţilor de copilăria din curtea bunicilor.
„Noi vrem să ajutăm părinţii să privească educaţia şi altfel decât apelând la tehnologie sau să le propunem educatorilor să vadă şi altfel decât ce conţine programa şi de ce nu, hrănind o găinuşă ai ocazia de a petrece timp cu copilul tău sau ca educator”, afirmă Viorel Oatu, unul dintre iniţiatorii proiectului.
Programul este adresat atât şcolilor şi grădiniţelor din toată ţara, cât şi a părinţilor, care vor să încerce o astfel de experienţă, alături de copiii lor, în curtea propriilor case.