„Cazurile sunt deosebite. La pilot cauza morţii este un şoc traumatic, combinat cu un şoc hipotermic, şocul traumatic provocat de fracturi ale membrelor inferioare şi fracturi costale multiple. În cazul fetei, mecanismul morţii este de şoc hipotermic, combinat cu tulburări de dinamică respiratorie, ca urmare a unui traumatism", a spus Gheorghe Vieru.
Potrivit acestuia, în cazul pilotului nu se poate stabili cu certitudine ora decesului, iar în cazul fetei, momentul decesului este cu mai puţin de 12 ore în urmă.
Întrebat dacă ar fi putut fi salvaţi, Vieru a răspuns că acest lucru este foarte greu de stabilit, dar că vor fi făcute investigații suplimentare. „Greu de spus, pentru că nu avem toate datele şi de laborator, ca să ne confirme diagnosticul macroscopic(...) Noi o să extindem investigaţiile şi o să avem date mai precise”, a afirmat el.
Întrebat dacă cele două victime au avut hemoragie internă, el a spus că doar în cazul pilotului „s-a descoperit un hemotorace de 200 de mililitri”.
El a mai spus că în cazul fetei decesul a avut legătură cu o compresiune toracică prelungită, probabil până când a fost scoasă din avion.
Vieru a precizat că trupul tinerei va fi dus cu un camion al Armatei la Bucureşti, în cursul zilei de marţi.
În ceea ce îl priveşte pe pilotul Adrian Iovan, şeful SML Alba a spus că a sunat o rudă a acestuia pentru a se interesa care este situaţia, fără însă a spune când va ridica trupul neînsufleţit al acestuia.
Pilotul Adrian Iovan şi o studentă în anul V la Institutul de Medicină Militară din Bucureşti şi-au pierdut viaţa după ce avionul de mici dimensiuni de tip BN-2, la bordul căruia se afla un echipaj medical, a aterizat forţat, luni după-amiază, într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba. Unul dintre medicii din aeronavă a reuşi să sune la 112, la ora 16.16, anunţând incidentul.