Martin Schulz, președintele Parlamentului European, s-a declarat, la Bruxelles, încântat de susținerea poziției Prietenilor Coeziunii în instituția europeană.
„Prietenii Coeziunii sunt susținuți de Parlamentul European, de o majoritate copleșitoare. Rezoluția Parlamentului European, de la ultima sesiune, din Strasbourg, a obținut 517 voturi, din toate grupurile politice. Este fără precendent ca Parlamentul European să fie atât de unit în spatele poziției privind politica de coeziune, care este una dintre cele mai importante instrumente pentru creșterea economică și pentru crearea de locuri de muncă în Uniunea Europeană”, a declarat Martin Schulz.
„Reducerea bugetului european este o idee populară în unele state europene, însă este absolut contraproductivă pentru relansarea creșterii economice și a creării de locuri de muncă în Europa. Tocmai de aceea sunt foarte recunoscător că ați venit astăzi aici, domnule comisar și premieri din 15 țări ale Uniunii Europene”, consideră președintele Parlamentului European.
„Am ascultat și poziția sindicatelor europene și a organizației patronatelor europene și cred că este excepțional și extraordinar pentru că atât companiile, cât și sindicatele au căzut de acord asupra bugetului european și a nevoii de finanțare a politicii de coeziune. Cred că suntem bine pregătiți pentru pentru negocierile care ne așteaptă”, a conchis Martin Schulz.
Ponta: Este important ca România să obțină o alocare superioară
Victor Ponta a declarat, azi, la Bruxelles, că România își păstrează poziția de a beneficia de fonduri suplimentare atât pentru politica agricolă comună, cât și pentru o capacitate administrativă mult îmbunătățită.
Potrivit premierului, o mare parte dintre problemele semnalate la audituri au fost îndreptate dar au costat România și încă mai costă corecții financiare.
„Ceea ce este important este ca România să obțină o alocare superioară. Asta ține de negocierile la nivelul UE, după care ține de locul în care ne organizăm în România, ca să nu mai avem un nivel de absorție redus. Nu este niciun secret că discuțiile sunt dificile. Ce e important este ca România, împreună cu aliații săi, să rămână pe poziții consecvente, iar finalul negocierilor, posibil la Summit-ul din 22 – 23 noiembrie să aducă României sume superioare atât în ceea ce privește agricultura, cât și fondurile de coeziune”, a spus Ponta.