Acoperişul hotelului, mansarda şi o parte din etajul trei au fost distruse de flăcări.
- Clădirea are mult lemn?
- Da, are mult.
- Hidrant era?
- Au spus că au unul acolo, dar nu funcționează apoi au încercat să tragă de jos din baraj, dar nu au pompe destul de puternice.
- Au venit pompierii și au stins în față, dar s-a terminat apa. Nu au venit cu nimica, ba se termina, ba nu se potriveau tuburile astea.
Timp de aproape o jumătate de oră, hotelul a ars nestingherit iar flăcările au cuprins mansarda şi ultimele două etaje.
Ion Popa, comandant ISU Arges: „Cel mai mare neajuns: lipsa apei de alimentare a autospecialelor de intervenţie. Facem alimentarea autospecialelor în releu, dar la 10 kilometri distanță. Nu putem lua apă din lac sub nicio formă pentru că nu putem să coborâm motopompele de mare capacitate să împingă apa în sus.”
Pompierii spun că de vină este administratorul hotelului, care ar fi trebuit să aibă un hidrant funcţional. Acum, el riscă o amendă de până la 10.000 de lei de la ISU.
Ion Popa, comandant ISU Arges: „Obiectivul are autorizație de securitate la incendiu. Atât. Erau responsabili să aibă toate cele în vigoare, trebuia să alimenteze pompele, trebuia să aibă propria propria alimentare cu apă din lac. Nu funcţionează.”
Şapte autospeciale, o motopompă şi 50 de pompieri au intervenit la locul incendiului. Hotelul, situat pe Transfăgărăşan, pe malul lacului Vidraru, la aproximativ 200 de metri de lacul de acumulare, a fost deschis în anul 2010. În momentul incendiului, în hotel nu erau turişti.