În acest interval, vremea va fi instabilă în Moldova, zona Carpaţilor Orientali, nordul Dobrogei şi al Munteniei. În aceste regiuni se vor semnala averse, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, trecător cu aspect de vijelie şi căderi de grindină.
Cantităţile de apă vor depăşi local 25 - 30 l/mp şi izolat 50 l/mp.
Manifestări ale instabilităţii atmosferice vor fi până la sfârşitul săptămânii, cu precădere în zonele de munte şi în regiunile estice, sudice şi centrale, însă pe arii şi intervale de timp mai restrânse.
Meteorologul Maria Tomescu a declarat la Digi24 că astfel de fenomene meteorologice vor fi
posibile şi în celelalte regiuni ale ţării, însă pe arii şi pe intervale de timp mai restrânse.
„Momentan nu sunt motive de îngrjiorare, strict legate de Dunăre, pentru că debitul mărit al Dunării va atinge cote mai ridicate la noi în ţară abia din data de 13 până în 15 iunie. Deci mai sunt câteva zile. Momentan vorbim de debite de până în 8000 de metri cubi pe secundă. În intervalul 13-15 iunie se estimează ca aceste debite să ajungă până la 11.000 de metri cubi pe secundă, valoare care e mai mică decât cea pe care am înregistrat în luna aprilie. Atunci au fost 12.000 de metri cubi pe secundă. Din acest motiv spun că nu ar trebui încă să ne îngrijoreze Dunărea”, a explicat Maria Tomescu.