„Condiţiile sunt dezastru, după cum se vede şi nu numai că sunt condiţii proaste, e şi riscul de accidente şi intrarea e destul de scumpă. 6 lei, plus şezlongul 9 lei, adică.. ca pe litoral.”
Cu toate acestea, oamenii vin în continuare aici pentru proprietăţile terapeutice ale nămolului extras din lac. Aşa că biletele de tratament se vând mai ceva ca pâine caldă, iar cele distribuite prin casele de pensii, se epuizează chiar şi cu jumătate de an înainte.
Sorin Enache, director Casa de Pensii Brăila: „Noi ştim la momentul de faţă că se fac vânzări la capacitate maximă, în ceea ce priveşte beneficiarii, ei sunt în general din zona Brăilei şi din zone limitrofe precum Galaţi, Vrancea, Tulcea, Călăraşi.”
„Păcat de lacul acesta, că nu se fac investiţii”
***
„Cum era înainte aici la plajă şi cum e acum? Era excelent. Lume multă, lacul curat, ceva plăcut, acum chiar arată dramatic.”
Beatrice Cudălbeanu, agent de turism: „Dacă, bineînţeles, staţiunea ar fi mai modernizată, am avea mai multe locuri de distracţie. Vă daţi seama că cererile ar fi mult mai mari. Totuşi, lumea vine pentru calitatea tratamentului care se face în această stațiune.
IonTănase, administrator bază de tratament din Lacu Sărat: „Nu poate să facă doctorul ce face mama natură. Cei care vin aici cu dureri reumatismale, pleacă vindecaţi.”
Modernizarea statiunii e blocată de o dispută mai veche între primăriile Chiscani şi Brăila asupra dreptului de proprietate. Problemele tțn de 8 ani, de când primăria Chiscani a cerut firmelor din staţiune impozit pentru exploatarea plajei. Primăria Brăila a dat în judecată administraţia Chiscani, iar de atunci, procesele se ţin lanţ.