La proteste se află atât mineri, cât și reprezentanți ai partidelor politice și ai autorităților locale. Astfel, mineri care se află în greva foamei de trei zile protestează și spun că nu se vor opri până când ministrul Energiei nu va veni să discute cu ei și nu le va promite că sediul CE Oltenia va rămâne în Gorj.
De asemenea, la protest se află și fostul manager general al CE Oltenia, Laurențiu Ciurel, dar și primari din zone în care se practică mineritul. Edilii se tem că odată cu mutarea sediului social la București, taxele către stat vor fi plătite în Capitală. Însă, ministrul Energiei, Victor Grigorescu, a asigurat că bugetele locale vor rămâne intacte și că taxele vor fi plătite în Gorj.
De asemenea, ministrul Energiei a postat miercuri un mesaj pe Facebook în care a subliniat că nu se va muta întreaga conducere, ci doar un birou. Astfel, ministru a dat drept exemplu companiile Transgaz și Nuclearelectrica, societăți care au o prezență competentă în Capitală, care să le apere interesele indiferent de cine este ministru sau ce culoare politică este la conducerea țării.
Consiliul de Supraveghere al CE Oltenia a decis, luni, să propună Adunării Generale a Acționarilor mutarea sediului social al companiei la București, în urma unei analize realizate la nivelul conducerii executive și administrative, se menționează într-un comunicat al companiei, conform Agerpres.
Compania deține un sediu în București, iar sediul social va putea fi mutat la respectiva adresă.
„Printre considerentele avute în vedere la luarea acestei decizii au fost necesitatea asigurării unei colaborări permanente cu o serie de instituții care au sediul în București (Ministerul Energiei, Ministerul Mediului, Ministerul Finanțelor Publice, ANRM, ANRE, Consiliul Concurenței, bănci etc), desfășurarea în condiții optime a întâlnirilor de lucru cu instituțiile care au sediul în București și eliminarea cheltuielilor de deplasare în acest scop, facilitarea desfășurării ședințelor AGA la noul sediul social, având în vedere că toți acționarii societății au sediul în București, lărgirea ariei de selecție a specialiștilor necesari unei viziuni moderne asupra conducerii și funcționării companiei; participarea conducerii CEO la evenimentele derulate în domeniul energetic, așa cum se întâmplă cu conducerile altor companii similare care au sediul în București, deși activitatea o derulează în alte zone din țară (Nuclearelectrica, Hidroelectrica, Electrica, Transelectrica s.a.)", se menționează în comunicatul de presă.