Oamenii spun că golurile sunt imense și durerea este, în continuare, foarte mare, iar timpul nu le-a vindecat rănile. De asemenea, oamenii au spus că este important pentru ei să fie împreună cu toții, în fața clubului în jurul datei de 30 când a avut loc incendiul.
Printre zecile de persoane care au venit, luni, în fața clubului Colectiv s-au aflat și supraviețuitori ai incendiului.
În urma incendiului din 30 octombrie 2016 din clubul Colectiv, 63 de persoane au murit, dintre care 27 au murit în incendiu, 24 în spitalele din țară și 12 în străinătate. Totodată, peste 150 de persoane au fost rănite și au tratate în spitale din București și străinătate.
Grupul #ÎmpreunăRezistăm, format din voluntari care doresc să ajute victimele din incendiul de la clubul Colectiv, a anunțat pe pagina de Facebook, că va comemora în fiecare lună, pe data de 30, persoanele care și-au pierdut viața în incendiul din 30 octombrie 2015.
Echipa de la “România furată” a pregătit pentru ziua de miercuri o ediţie specială, omagiu victimelor incendiului din clubul Colectiv. Realizarea documentarului „Un minut şi o secundă” înseamnă o muncă de echipă de câteva luni, zeci de mărturii, sute de ore de vizionare şi montaj. Supravieţuitori, rude ale celor decedaţi la Colectiv, medici, poliţişti, procurori, oficialităţi - toţi au vorbit cu reporterii Digi24.
Documentarul va fi difuzat pe data de 1 martie de la ora 21.00.