Părinții copiilor căzuți din tiroliană în Hunedoara spun că patronul a dat vina pe angajații străini. Primele concluzii ale anchetei

Data actualizării: Data publicării:
tiroliana
Patru copii, cu vârste între 7 și 12 ani, au fost răniți după ce cablul de siguranță al unei instalații de agrement s-a rupt cu ei, în Hunedoara. FOTO Captură video Digi24

Inspectorii ITM care fac verificări cu privire la accidentul în care patru copii au fost răniți după ce cablul unei tiroliene s-a rupt într-un parc de distracții din Hunedoara au descoperit că instalația nu avea toate avizele, iar cablul metalic nu era bine prins în bridele de siguranță. 

Patru copii, cu vârste între 7 și 12 ani, au fost răniți după ce cablul de siguranță al unei instalații de agrement s-a rupt cu ei. Copiii au căzut de la înălțime și a fost nevoie de intervenția mai multor ambulanțe și a unui elicopter SMURD, care a dus copiii la spital.

Un copil de 7 ani a fost luat cu elicopterul SMURD și transportat la spitalul din Hunedoara. Ceilalți trei au fost duși cu ambulanțele la spitale din Deva și Hunedoara.

Lucian Morogan, reprezentant al ISU Hunedoara: Au suferit mai multe traumatisme prin cădere de la înălțime. Practic, din primele informații, s-a rupt cablul tirolienei, iar cei patru au căzut de la o înălțime de 2, 2,5 metri. Părinții au privit cu groază cum copiii lor cad odată cu instalația.

Părinte: "Înălțimea era mică, dar suficient să se accidenteze copiii noștri. Cei de la parc au spus că nu fac nicio declarație, nu-și asumă nimic, fiecare dă vina unul pe altul, au angajați de origine nepaleză, au dat vina pe ei. Acuma, sperăm să se rezolve."

Digi24 l-a contactat proprietarul parcului de distracții, însă acesta nu a oferit detalii despre ce s-a întâmplat.

Florin Ianc, patronul parcului de distracții: "Nu pot acum sunt cu ITM-ul, Poliția, n-am nicio șansă să vorbesc la telefon acum."

Inspectorii ITM au descoperit că șuruburile care fixau cablul nu erau strânse bine. În plus, instalația nu avea toate avizele de funcționare.

Adrian Florin Bozdog, inspector șef al ITM Hunedoara: "Din primele constatări reiese că acea instalație nu avea avizul ISCIR și vom dispune sistarea acelui echipament. Astăzi se făceau lucrări de înlocuire a acelei instalații. Probabil și nu vreau să mă antepronunț, nu au fost strânse bridele de prindere a cablului, acesta scăpând din bridele respective și atunci sistemul de ancorare a căzut la sol atrăgând după el și copiii."

Carla Strujan, reprezentant al Inspectoratului Județean de Poliție: "Din primele cercetări preliminare, s-a constatat faptul că un cablu aparținând tirolienei s-a rupt. Polițiștii au întocmit un dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă."

Potrivit medicilor, starea copiilor este stabilă.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Aflat pentru prima dată în spațiu, un astronaut NASA a privit spre Pământ: „Am trăit o minciună până...
Digi FM
O femeie care avea pensia 2000 lei a primit la recalculare 10.000 lei. „Eu când am văzut o sută de milioane...
Pro FM
Ricky Martin, cel mai fericit alături de copiii săi. Imagine adorabilă cu Lucia și Renn. „Zâmbetul tău spune...
Film Now
Christina Applegate, actualizare sfâșietoare privind sănătatea sa. Impactul bolii asupra ei, tot mai puternic
Adevarul
Singura excepție în care ai voie să depășești pe linie continuă. Puțini șoferi știu această regulă
Newsweek
Una din zece pensii e recalculată greșit, dar puțini pensionari știu asta! Cum își iau bani înapoi?
Digi FM
Motivul pentru care ultima dorință a lui Alain Delon nu va fi îndeplinită
Digi World
Câți bani au cheltuit doi tineri ca să călătorească în 65 de țări din lume, în doar nouă luni: „Trebuie să...
Digi Animal World
Momentul când un tigru atacă un porc mistreț în India, surprins de un fotograf. Imaginile sunt greu de urmărit
Film Now
Jennifer Garner s-a simțit ca "un pion" în încercarea lui J.Lo de a-și repara căsnicia cu Ben Affleck. S-a...
UTV
Dana Marijuana a fost testata pozitiv la drugtest. Cantareata a fost oprita in trafic la 2 Mai