OSCE: Alegerile parlamentare din România, fără incidente sau neregularități

Data publicării:
stampile 20vot 20mediafax 20foto 20balazs 20attila-37929

Cei 7 observatori OSCE au vizitat duminică circa 120 de secţii de votare din Bucureşti şi judeţe cum ar fi Constanţa şi Teleorman, iar vremea nu a afectat negativ procedura de votare.

„Am evaluat că alegerile parlamentare au fost în conformitate cu principiile OSCE. Votul observat de echipa OSCE a fost apreciat ca fiind pozitiv. Observatorii noştri nu au primit un număr semnificativ de rapoarte cu privire la nereguli, deşi au fost acuzaţii de natură generală”, a declarat Wolfgang Grossruck, vicepreşedintele Adunării Parlamentare aOrganizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), într-o conferinţă de presă.

Grossruck a declarat însă că atmosfera politică şi campania electorală au fost afectate de referendumul din 29 iulie, precum şi de lupta pentru putere între preşedinteleTraian Băsescuşi premierulVictor Ponta.

„Totuşi, atmosfera politică din ultima vreme a contribuit la subminarea încrederii publice în funcţionarea corectă a instituţiilor. Rezultatele referendumului din 29 iulie au aruncat o umbră asupra procesului electoral”, a declarat vicepreşedintele AP a OSCE.

Totodată, el a mai punctat că misiunea OSCE nu a avut ca scop să arate România cu degetul ci să fie un schimb de experienţă.

În luna octombrie, misiunea OSCE care a vizitat România după criza politică din vară recomanda trimiterea la alegerile de la 9 decembrie a unei echipe de experţi, dar şi a unei echipe de observatori pe termen lung.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri