Dintre cei sărbătoriţi, mai mult de jumătate sunt femei, arată statisticile Ministerului de Interne. Cei mai mulţi, adică 334.634, poartă numele de Florin, 146.328 se numesc Viorel, iar 54.749 au numele Florian. Tot printre bărbaţii care îşi serbează duminică onomastica se numără şi cei cu numele Trandafir, Bujor, Mărgărit sau Crin.
Din totalul româncelor care au nume de flori, peste 146.268 se numesc Viorica, 128.844 poartă numele de Florentina, în timp ce 92.668 au numele de Florica. Astăzi sunt sărbătorite şi românce cu nume mai rar întâlnite, precum Garofiţa, Micşunica, Panseluţa sau Crizantema.
Duminica Floriilor sau a Stâlpărilor (ramurile de palmier sau finic cu care a fost întâmpinat Iisus la intrarea în Ierusalim) este una dintre cele 12 mari sărbători din cursul anului bisericesc.
Astăzi este dezlegare la peşte
Totodată, Floriile deschid săptamâna cea mai importantă pentru pregătirile de Paşti, cunoscută sub numele de "Săptămâna Mare", după cele 40 de zile de post.
De Florii se mănâncă peşte, fiind a doua dezlegare din postul Paştelui, după cea din ziua Bunei Vestiri.
În fiecare an, de Florii se fac procesiuni, acestea rememorând intrarea triumfală a lui Iisus Hristos în Ierusalim. O astfel de procesiune a avut loc ieri, la Bucureşti, la care au participat mii de credincioşi. Pelerinajul a început la şantierul Catedralei Mântuirii Neamului şi s-a încheiat la Patriarhie. Ceremonia a fost binecuvântată de Preafericitul Daniel şi de un sobor din 12 preoţi şi 7 diaconi.