Iulie 2013 - după ce au demolat interiorul clădirii monument istoric, muncitorii încep să spargă şi partea superioară a faţadei. Legea dă dreptul costructorului să refacă imobilul, dar îl obligă să păstreze faţada originală.
La nici o lună distanţă, clădirea veche de aproape 100 de ani e aproape în totalitate pusă la pământ. Un buldozer şi mai mulţi muncitori lucrează de zor dincolo de gardurile de metal. Asta până când observă prezenţa echipei Digi24. La vederea camerei de filmat, muncitorii se baricadează în şantier.
Jocul de-a v-aţi ascunselea durează mai bine de jumătate de oră. Într-un final, muncitorii cedează şi deschid poarta pentru a scoate un utilaj. Pe echipamentul de lucru scrie clar că sunt de la o firmă de demolări. Nici acum nu primim însă vreun răspuns.
Managerul general al proiectul nu a fost de găsit.
Discuţie reporter - reprezentant firmă:
„O secundă, să văd dacă este colegul meu, aici... Momentan colegul nu este. Dar eu o să îi transmit colegului mesajul dumneavoastră cu rugămintea să vă contacteze.”
Primarul general al Capitalei susţine că autorităţile nu reuşesc să dea de urma proprietarilor.
„De trei ani şi jumătate mi-a fost greu să descopăr proprietarul. Unii proprietari sunt plecaţi în ţările cangurilor... Nu i-am găsit”, a declarat Sorin Oprescu.
Scandalul legat de demolarea clădirii a pornit de la interpretarea termenului „reconstrucţie” din autorizaţia emisă de primărie.
„Nu s-a aprobat nicio demolare. Este o informaţie absolut falsă. Este o autorizaţie de construire care prevede (...) nişte demolări parţiale în vederea reconstruirii”, a susținut Gheorghe Pătraşcu, arhitectul-şef al Capitalei.
Conform proiectului de reconstrucţie, în viitoarea clădire vor funcţiona un spaţiu comercial, mai multe birouri şi magazine.