Meteorologul Maria Tomescu, a explicat, în platoul Digi24 că ceața se risipește mai greu întrucât solul s-a răcit foarte mult.
„Soarele abia răzbate printre nori și mai ales în regiunile extracarapatice, dar și în zonele joase din Transilvania, ceața se formează destul de repede, imediat după lăsarea serii și continuă până spre prânz. Ieri, în Moldova a fost toată ziua ceață. E posibil ca în anumite zone din această regiune și azi să se întâmple același lucru. Temperaturile rămân foarte scăzute. Maxima de ieri, de exemplu, la Rădăuți, a fost de -1 grad”, a spus Maria Tomescu.
Temperaturi foarte scăzute în zilele următoare
Meteorologul a spus că și în zilele următaore vremea va fi rece, iar temperaturile vor rămâne foarte scăzute în zonele în care ceața va persista.
„Vorbim de maximum 2, cel mult 4 grade în Moldova, în timp ce în vestul țării, unde e soare, temperaturile vor ajunge până la 16 grade”, a menționat meteorologul.
Ceața va fi prezentă în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele joase din sud și est, respectiv Moldova, Muntenia, Dobrogea și o parte din Oltenia.
Potrivit Mariei Tomescu, în zilele următoare, în aceste regiuni vor fi ploi slabe cantitativ dar pe arii destul de extinse.
Ploi slabe cantitativ ar putea fi și în Capitală.
În regiunile în care temperaturile rămân sub 0 grade, șoferii trebuie să fie foarte atenți, întrucât este posibil să înghețe solul, a avertizat Maria Tomescu.
În Banat și Oltenia, vântul se va intensifica spre mijlocul săptămânii.
Alte fenomene normale acestei perioade, care vor fi prezente în zilele următoare sunt bruma în zone depresionare în special și chiciura.