"Doamna profesor Ecaterina Andronescu, în fruntea unui colectiv de cercetători de la Universitatea Politehnica, au studiat care este compoziția gazului rezultat din arderea materialului de antifonare din incinta clubului respectiv", a spus Ioan Lascăr, într-o conferință de presă care a avut loc la Ambasada Franței, el subliniind că dominanta gazelor din club este monoxidul de carbon.
Potrivit medicului, citat de Agerpres, gazele emanate la momentul incendiului au fost, în ordinea concentrației, acidul cianhidric, monoxidul, respectiv dioxidul de azot, acidul clorhidric, toluenul și xilenul.
"Imensa majoritate a pacienților au demonstrat că erau sub influența intoxicației cu monoxid de carbon", a spus șeful Clinicii de Chirurgie Plastică a Spitalului Floreasca din Capitală.
Dan Enescu, medic primar în chirurgie plastică, managerul Spitalului Clinic pentru Copii "Grigore Alexandrescu", a afirmat, la rândul său, că în cariera sa a tratat peste 20.000 de arsuri, dar cazurile victimelor de la Colectiv sunt unice, în mare parte și din cauza combinației de gaze în incinta unde a avut loc tragedia.
"Este ceva ce nu pot să înțeleg, (...) este o grea încercare la care sistemul românesc medical va face față", a adăugat Dan Enescu.