„Mecanismele reîncarnării”. Cariera literară a fostului șef de la Malaxa
Data actualizării: Data publicării:
Fostul manager al Spitalului Malaxa, Florin Secureanu, reţinut vineri de procurorii DNA, a început studiile la Facultatea de Medicină a Universităţii Titu Maiorescu în 1992, finalizându-le în 1999, iar pe durata facultăţii a fost fiziokinetoterapeut la Dinamo, dar şi supervisor la Panaceea Health Club Beirut (Liban), conform CV - ului său în care sunt consemnate date abia începând din 1992, când avea 28 de ani.
Documentul postat pe site-ul Ordinului Suveran al Sfântului Ioan de la Ierusalim, al cărui membru este, dar şi pe site-ul Spitalului Malaxa, mai relevă că Secureanu este acreditat în laserterapie şi moxibustie şi a scris mai multe lucrări de medicină, o carte intitulată „Managementul comunicării în unităţile sanitare”, dar şi un volum intitulat „Mecanismele reîncarnării”, potrivit News.ro.
Născut la 30 noiembrie 1964, Florin Secureanu a început în 1992 studiile la Facultatea De Medicină Generală din cadrul Universităţii Titu Maiorescu, finalizându-le în 1999. În timpul studiilor universitare, el a fost pe rând fiziokinetoterapeut la Dinamo (1993 - 1996), supervisor la Panaceea Health Club Beirut - Liban (1996), iar din 1997 până în 2001 a fost supervisor Health Club, Hilton Bucureşti - Centrul de sănătate. În perioada 2000 - 2002, a obţinut competenţe în Ecografie generală.
Conform datelor din CV, în intervalul 2006 - 2007 a urmat cursurile Şcolii Naţionale de Management Sanitar, obţinând diploma de manager de spital, dar între 2005 şi 2008 a urmat şi un masterat în Managementul Sănătății Publice și Serviciilor Medicale la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”. Cu toate acestea, Secureanu scrie în CV că în perioada 2000 - 2007 a obţinut diploma de doctor în Ştiinţe Medicale, tot la UMF, în acelaşi interval obţinând-o şi pe cea de Medic Specialist Chirurgie Generală, el fiind şi „asistent cercetare Chirurgie generală”.
De asemenea, în 2010, menționează în CV un curs de Securitate și diplomație, la Institutul Diplomatic Român, iar între 2010 și 2012, un master în Științe politice – securitate și diplomație, la
Școala Națională de Științe Politice și Administrative, și un MASTER în Management educațional în cultura de securitate la Academia Națională de Informații „Mihai Viteazu”.
Florin Secureanu consemnează în CV acreditări în laserterapie şi moxibustie (n.r. - procedeu din medicina tradiţională orientală asociat uneori acupuncturii).
Ca experienţă profesională, Secureanu a trecut calitatea de şef de lucrări la Catedra de Genetică şi Imunologie de la Universitatea „Titu Maiorescu” (din 2008), medic specialist/asistent Cercetare Chirurgie Generală la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (din 2000), medic specialist Chirurgie Generală la acelaşi spital (din 2010), iar din 2007 era manager al Spitalului Nicolae Malaxa.
Secureanu a fost co-autor la două lucrări de medicină având ca temă genetica umană (curs şi manual de lucrări practice), dar şi alte lucrări, intitulate „Managementul unităţilor sanitar”, „Purtătorul de cuvânt”, „Managementul comunicării în unităţile sanitare” şi „Comunicare de criză”. El a scis însă şi despre „Mecanismele reîncarnării” şi despre „Universurile paralele şi ierarhiile superioare”.
„În calitate de manager comunicarea este importantă, având în subordine 240 de angajaţi, munca în echipă este esenţială pentru a performa”, scrie el în CV-ul postat pe site-ul Spitalului Malaxa. Secureanu se descrie ca fiind „onest, serios, responsabil, disciplinat şi sociabil”, cu „abilitate în comunicare şi lucru în echipă”, „capacitate de adaptare la situaţii diverse şi neprevăzute”. El se consideră ca fiind caracterizat şi de „abilitatea de a lucra în condiţii de stres”, de „asumarea responsabilităţilor”.
Secureanu susţine că are „perspicacitate în anticiparea şi rezolvarea problemelor cu grad ridicat de dificultate”, „spirit analitic, intuitiv şi organizator” şi că este o persoană dinamică şi hotărâtă. Fostul manager de la Malaxa afirmă că are „competenţe şi aptitudini organizatorice”, „creativitate, capacitate de a învăţa rapid şi de a rezolva orice problemă dificilă”, „cunostinţe de managementul timpului, managementul resurselor umane, teoria organizării şi marketing, cunoştinţe de negociere”.
Florin Secureanu a fost reţinut vineri, după mai multe ore de audieri la DNA. Procurorii DNA au dispus începerea urmăririi penale împotriva sa pentru luare de mită şi delapidare. Suma pe care ar fi delapidat-o Secureanu este evaluată de anchetatori la 1,9 milioane de lei.