Lucian Isar a fost numit la conducerea Consiliului de Administrație al CFR, după ce, în 12 decembrie, omul de televiziune Niels Schnecker, realizator de programe la postul Antena 3, a fost indicat că va conduce Consiliul de Administrație al companiei CFR SA. Informația a fost confirmată atunci de ministrul Transporturilor de la acea vreme, Ovidiu Silaghi. Schnecker a declarat însă că refuză această funcție.
A plecat din Guvern, la două luni de la învestire
Isar este unul dintre cei șase miniștri remaniați din Cabinetul Ponta I. La două luni de la învestire, la jumătatea lui august, Guvernul Ponta a fost remaniat din temelii: șase ministere din cele 19 și-au schimbat titularii: ministrul de Interne, Ioan Rus, ministrul delegat pentru Administrație, Victor Paul Dore și ministrul delegat pentru Mediul de Afaceri, Lucian Isar, pleca prin demisie.
Cabinetul lui Victor Ponta se confrunta pentru a treia oară cu retragerea unui ministru nominalizat, înainte de a fi învestit în funcție. Primii au fost Victor Alistar și Corina Dumitrescu, obligaţi să facă pasul înapoi înainte de învestirea Guvernului.
Trecutul lui Lucian Isar nu e lipsit de controverse.El a ocupat o poziție de top în sistemul bancar românesc, însă a fost expulzat de Banca Națională, în urma atacului speculativ asupra leului, din septembrie 2008. La acea dată, Lucian Isar era vicepreședintele uneia dintre cele mai mari bănci de pe piața românească și se ocupa de operațiunile de trezorerie. BNR l-a acuzat că a crescut exponențial dobânzile la lei, producând astfel o fractură pe piața monetară.
În CA al TAROM
În noiembrie, Lucian Isar era membru în Consiliul de Supraveghere al Transelectrica, iar la jumătatea lunii octombrie, Lucian Isar apărea în componența Consiliului de Administrație al TAROM, în perioada în care se specula că TAROM va fi prima companie de stat cu management privat. Heinrich Vystoupil, fost director în cadrul Austrian Airlines, era cotat cu cele mai mari șanse pentru a prelua şefia companiei aeriene româneşti.
Noul consiliu de administrație era format din Dumitru Prunariu, Dan Pascariu, Lucian Isar, Marius Ghenea, Ciprian Ladunca, Valentin Macec și Heinrich Vystoupil, după cum anunța ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi.
Nici austriacul nu a ajuns să ocupe postul. În 4 noiembrie, Consiliul de Administrație al TAROM l-a numit pe Christian Edouard Heinzmann ca director general, cu funcția de Chief Executive Officer and Accountable Manager. Ca director adjunct, cu funcția de Chief Financial Officer, a fost numit Michael Moriaty.