Foto Laborator care producea LSD și ciuperci halucinogene, descoperit de polițiști și procurorii DIICOT
Data actualizării: Data publicării:
Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Covasna şi procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Covasna au descoperit, în urma unei percheziţii la domiciliul din București al unui bărbat de 44 de ani, un laborator de cultivare şi prelucrare de droguri de mare risc.
Un bărbat, de 44 de ani, a fost condus la sediul DIICOT - Biroul Teritorial Covasna, pentru audieri, fiind reţinut pentru 24 de ore, potrivit Poliției Române.
„La data de 16.03.2023 a fost pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară, în municipiul București, în urma căreia a fost descoperit un laborator de cultivare și prelucrare de droguri de mare risc.
Au fost identificate și ridicate aproximativ 5 kilograme de ciuperci uscate, ce conțin substanțe cu efect halucinogen, timbre și zahăr cubic impregnate cu LSD, aproximativ 5 grame de DMT, 591 de capsule cu ciuperci mărunțite, aproximativ 80 de kilograme de pământ însămânțat cu ciuperci în diverse stadii de creștere, 10 comprimate, 2 cântare, precum și kit-uri și aparatură specifică pentru cultivarea, creșterea și deshidratarea ciupercilor cu efect halucinogen.
În cauza a fost dispusă masura sechestrului asigurător asupra sumei de 44.000 de lei, provenită din valorificarea ciupercilor, sumă ridicată cu ocazia percheziției domiciliare.
La data de 17.03.2023, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalul Covasna a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.
Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Covasna.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Serviciului pentru Acțiui Speciale din cadrul Direcție Generale de Poliție a Municipiului București și de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.
Facem precizarea că urmărirea penală este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de Procedură Penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, arată comunicatul DIICOT.