Au fost formulate numeroase capete de acuzare, printre care trei acuzații de crimă, acuzații de viol și altele, asociate acestor fapte.
Cea mai mică pedeapsă pronunțată este de șase ani, cea mai mare este închisoarea pe viață.
Verdictul a fost pronunţat de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti, însă poate fi atacat cu recurs. Pedeapsa a fost cerută de procurori pentru cele trei crime şi şapte violuri de care este acuzat Vlad Nicolae. Alături de el a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare şi poliţistul care ar fi trebuit să-l ancheteze după prima infracţiune săvârşită.
Pentru fiecare dintre cele trei omoruri de care era acuzat Vlad Nicolae, judecătorul de la Curtea de Apel Bucureşti a spus acelaşi lucru - închisoare pe viaţă. Condamnări la închisoare a primit şi pentru alte şapte violuri şi tâlhării asociate.
La pronunţare au asistat şi oficiali ai ambasadei Japoniei la Bucuresşti, dar şi o parte din rudele victimelor tânărului de 27 de ani.
Hayato Suzuki, șeful Secției Consulare a Ambasadei Japoniei la București, și-a exprimat respectul pentru această „decizie promptă” a Curții. „Ca autoritate responsabilă cu protejarea cetăţenilor japonezi, mă aştept ca poliţiştii români şi procurorii să ia toate măsurile pentru a preveni astfel de tragedii”, a mai spus diplomatul.
Nicolae Vlad a primit pedepse de 18 ani de închisoare pentru tâlhărie, 13 ani pentru lipsire de libertate, zece ani pentru viol, opt ani pentru violare de domiciliu şi un an pentru ultraj.
Procurorii ceruseră închisoarea pe viață la ultimul termen, invocând pericolul social deosebit pe care îl reprezintă pronunțarea unei pedepse mai mici.
Decizia nu e definitivă, poate fi atacată la Instanța Supremă.