Incendiul din Vaslui a fost stins. Depozitul nu avea autorizaţie de securitate la incendiu
A fost pericol de explozie în Vaslui, după ce un depozit de mase plastice a luat foc în această dimineaţă. Flăcările au ajuns şi la vopseluri iar autorităţile se temeau să nu explodeze. Au solicitat ajutorul pompierilor din Bacău şi Iaşi. Incendiul a fost stins după aproximativ trei ore.
ACTUALIZARE. Incendiul puternic de la depozitul de mase plastice din Vaslui a fost stins. Pompierii s-au chinuit aproape trei ore să stingă Flăcările. Intervenţia a fost dificilă având în vedere că au ars vopseluri, iar autorităţile spuneau că se putea produce în orice moment o explozie. Potrivit prefectului judeţului Vaslui, depozitul nu avea autorizaţie de securitate la incendiu.
Incendiul s-a produs chiar în centrul orașului. La fața locului au intervenit 50 de pompieri cu 11 autospeciale. Au venit în ajutor și pompierii din Bârlad și din Huși, iar autoritățile locale au solicitat și ajutorul pompierilor din Iași și Bacău.
De asemenea, la locul intervenţiei se află un echipaj de Terapie Intensivă mobila şi unul al Serviciului Judeţean de ambulantă.
Prefectul din Vaslui, Eduard Popică, a declarat la Digi24 că a fost activat planul roșu de intervenții.
El a precizat că în depozit erau mai mulți muncitori, dar că aceștia au fost evacuați.
„Am aplicat planul roşu de intervenţie. Suntem cu întreg efectivul de pompieri al judeţului Vaslui, inclusiv cei de la Bârlad şI Huşi. Am solicitat şi ajutorul colegilor de la Bacău și de al Iaşi care au intervenit şi dumnealor cu 3 autospeciale, în total cu tot cu ale noastre 11 autospeciale şI în jur de 50 de pompieri”, a spus prefectul Eduard Popică.
„A afectat o suprafaţă de circa 200 de mp. Incendiul se pare că a plecat de la un spaţiu în care sunt situate diverse materiale, lacuri, vopsele, mase plastice, fapt ce a dus la propagarea cu repeziciune a incendiului la o suprafaţă atât de mare”, a spus Petru Isene, reprezentant al ISU Vaslui.
Pompierii recomandă persoanelor aflate în apropiere să rămână în locuinte până la stingerea incendiului, să evite deplasareaîin zona de manifestare a incendiului, să închidă uşile şi ferestrele locuinţelor pentru evitarea pătrunderii fumului generat de incendiu, să părăsească zona de manifestare şi să identifice locuri sigure, aerisite.
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News