Potrivit reprezentanților companiei, producția nu mai este aceeași ca în trecut. În ultimii ani, americanii au investit în fabrica de la Brașov 100 de milioane de euro. 50 la sută din producție era pentru export.
Rețeaua de producție a companiei a înregistrat în ultimii doi ani o scădere semnificativă a volumelor formelor solide orale și multe dintre produse nu mai puteau fi la capacitate maximă.
Dragoș Dinu, expert în industria farmaceutică, nu exclude o relocare în Asia de Sud-Est a fabricii de la Brașov.
„Nu-mi aduc aminte ca statul roman să fi făcut ceva pentru industria farmaceutică locală, chiar dacă este acționar la Antibiotice Iași. Companiile mari, în momentul acesta, au capacități de producție mai mari decât necesarul. Pe măsură ce tehnologia avansează, astfel de situații devin inerente. Nu este exclus fenomenul de migrație către Est, către Asia de Sud-Est, acolo unde se produce ieftin. Mare parte din industria farmaceutică își aduce materie primă de acolo”, a declarat la Digi24 Dragoș Dinu, expert în industria farmaceutică.
Acesta a precizat că intuiește o relocare a fabricii în Est: „Nu am nicio informație în acest sens, pur și simplu intuiesc, pentru că este un fenomen care s-a petrecut în ultimii 15 ani, în mod constant. Migrarea către Asia de Sud-Est a fost evidentă”.